Un număr de 13 persoane au fost rănite, duminică după-amiază, după ce un microbuz cu pasageri a fost lovit de un autoturism căruia nu i-a dat prioritate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie/

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, Cristina Tatulici, a declarat pentru News.ro că microbuzul nu a acordat prioritate atunci când a intrat pe drumul judeţean, a fost lovit de o maşină şi s-a răsturnat.

În microbuz s-ar fi aflat 18 persoane, dintre care 13 au fost rănite, dar patru au refuzat să meargă la spital.

”Au fost 13 victime, dintre care patru au refuzat transportul la Unitatea de Primiri Urgenţe pe proprie răspundere. Între cele nouă persoane transportate la spital se numără şi un minor de 16 ani”, a declarat pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

Din primele informaţii, niciuna dintre victime nu are viaţa pusă în pericol.

”După prima evaluare, niciun rănit nu are probleme deosebite, cel mai grav este o persoană cu un picior rupt”, a mai spus Eugen Chiriţă.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, şase ambulanţe şi un echipaj de transport victime multiple al SMURD au intervenit la locul accidentului, autorităţile declanşând planul roşu de intervenţie.  

Polinschi a explicat că toate resursele echipajelor de intervenţie aflate la serviciu au fost mobilizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.