Protestul faţă de preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni s-a încheiat, după cinci ore, circa 2.000 de persoane scandând împotriva şefului statului, dar şi împotriva procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. A fost a treia zi consecutivă de proteste în faţa Palatului Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 21:26 Protestul de la Palatul Cotroceni s-a încheiat. Aproximativ 2.000 de persoane au manifestat împotriva lui Iohannis

Protestatarii au scandat "Iohannis, nu uita, România nu-i a ta", "Mincinosule, renunţă la imunitate", "Jos labele de pe votul meu", "Iohannis, hoţul şi criminalul ţării", "Ne este ruşine cu acest preşedinte", "DNA, fără cucuvea" şi "Cuveaua Iohannis şi ai lui şi-au găsit beleaua". Protestatarii au şi pancarte în limba germană, pe care au scris "Iohannis, eşti o ruşine pentru ţară", precum şi pancarte în care îşi arată susţinerea faţă de Guvernul Grindeanu.

Protestul a durat aproximativ cinci ore. După o oră de la începutul manifestaţiei, intersecţia din faţa platoului oficial al Palatului Cotroceni a fost blocată de către poliţişti, iar circulaţia întreruptă pe Bulevardul Eroii Sanitari şi pe strada Gheorghe Marinescu.

O parte a manifestanţilor au venit la protest cu autocare şi microbuze înmatriculate în judeţul Dolj.

Ei au scandat continuu împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, precum şi împotriva serviciilor secrete.

Protestatarii au scandat şi "Ghinion, ieşim un milion".

Protestul a fost unul fără incidente.

Protestul de marţi a fost al treilea consecutiv din faţa Palatului Cotroceni, recordul de participanţi fiind de puţin peste 2.000 de persoane.

UPDATE 18:37 Circa 2.000 de protestatari în faţa Palatului Cotroceni. Mai mulţi protestatari, aduşi cu autocare cu numere de Dolj

Aproximativ 2.000 de persoane protestează, marţi, în faţa Palatului Cotroceni faţă de preşedintele Klaus Iohannis şi scandează împotriva şefului statului şi a DNA. Mai mulţi manifestanţi au fost aduşi la protest cu microbuze înmatriculate în judeţul Dolj.

Numărul protestatarilor din faţa Palatului Cotroceni a ajuns la 2.000. Circulaţia în dreptul platoului oficial a fost oprită de poliţişti, artele Eroii Sanitari şi strada Gheorghe Marinescu fiind blocate.

Manifestanţii strigă împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, cer demisia acestuia, dar au şi mesaje împotriva DNA.

O parte a manifestanţilor au fost aduşi la Palatul Cotroceni cu microbuze înmatriculate în judeţul Dolj, ei fiind surprinşi de jurnalişti coborând din maşini şi alăturându-se protestului.

Protestatarii scandează "Iohannis, nu uita, România nu-i a ta", "Mincinosule, renunţă la imunitate", "Jos labele de pe votul meu", "Iohannis, hoţul şi criminalul ţării", "Ne este ruşine cu acest preşedinte", "DNA, fără cucuvea" şi "Cuveaua Iohannis şi ai lui şi-au găsit beleaua". Protestatarii au şi pancarte în limba germană, pe care au scris "Iohannis, eşti o ruşine pentru ţară".

UPDATE 17:51 Circulaţia pe Bulevardul Eroii Sanitari, în dreptul Palatului Cotroceni, blocată. Circa 700 de persoane protestează

Circulaţia rutieră pe bulevardul Eroilor şi strada Gheorghe Marinescu, în dreptul Palatului Cotroceni, a fost blocata, marţi, de Poliţie, după ce aproximativ 700 de persoane protestează în faţa Preşedinţiei. Ei cer demisia lui Klaus Iohannis şi scandează împotriva DNA.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cei aproximativ 500 de protestatari scandează "Iohannis, nu uita, România nu-i a ta", "Mincinosule, renunţă la imunitate", "Jos labele de pe votul meu", "Iohannis, hoţul şi criminalul ţării", "Ne este ruşine cu acest preşedinte", "DNA, fără cucuvea" şi "Cuveaua Iohannis şi ai lui şi-au găsit beleaua".

Protestatarii au şi pancarte în limba germană, pe care au scris "Iohannis, eşti o ruşine pentru ţară".

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protestatarii au blocat circulaţia din dreptul platoului oficial al Palatului Cotrocenii, iar forţele de ordine au închis circulaţia în zonă, pe Bulevardul Eroilor şi strada Gheorghe Marinescu, în dreptul Preşedinţiei.

Manifestanţii scandează mesaje de susţinere a Guvernului Grindeanu, cerând totodată demisia preşedintelui: "Sorin, nu uita, ţara e de partea ta", "Iohannis şi cu ai lui, trădătorii neamului",  "Nu suntem plătiţi, noi suntem uniţi".

Oamenii care au venit la protest afişează pancarte pe care scrie: "Iohannis, bine ai face să laşi România în pace", "Pierdut preşedinte", "Iohannis, dictator, piroman", ”Iohannis trădător de ţară”, ”Nu cred în lupta dintre generaţii”, ”Noi am votat tu ne-ai dezbinat, ne-ai dezonorat”, ”Eşti suspendat”.

FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Aproximativ 2.000 de oameni au manifestat şi luni, timp de cinci ore, în faţa Palatului Cotroceni, iar duminică, în prima zi de protest, numărul lor a fost de aproximativ 2.500.

Manifestaţia de duminică s-a încheiat după aproximativ şapte ore, timp în care circulaţia rutieră a fost blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari.

Protestul din faţa Palatului Cotroceni a avut loc simultan cu manifestaţia din Piaţa Victoriei, unde şase zile la rând s-au strâns peste 100.000 de oameni, duminică numărul participanţilor depăşind 280.000.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.