Peste 5.000 de oameni s-au adunat, în cea de-a opta seară consecutiv în Piaţa Victoriei. Demonstranţii au intonat Imnul şi s-au prins de mâini, în cerc, cântând "Hora Unirii". Manifestanţii au scandat: "Demisia!", "Hoţii", "DNA să vină să vă ia".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 23:04 Protestul din Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat cu o Horă a Unirii

A opta zi de protest în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, la această oră, după ce ultimii aproximativ 30 de manifestanţi s-au prins de mâini, în cerc, cântând "Hora Unirii", dar şi "Zi de zi aici vom fi" şi "Demisia".

Ca şi la manifestaţia de luni, cel mai mare număr de manifestanţi s-a înregistrat în jurul orei 21.00.

Faţă de luni, însă, numărul protestatarilor a scăzut la jumătate, de la 10.000 la 5.000.

Demonstranţii au cântat imnul ţării, la ora 22.00 şi au început să plece. Cei rămaşi au bătut în tobe, au suflat în vuvuzele şi au scandat: "Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă" şi "România, România".

UPDATE 22:41 Protestul din Piaţa Victoriei, la final. Manifestanţii au cântat imnul şi au început să plece. Circulaţia a fost reluată

Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală se apropie de final. Demonstranţii au cântat imnul, la ora 22.00 şi au început să plece. La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa sediului Guvernului mai sunt cel mult 100 de oameni, care bat în tobe, suflă în vuvuzele şi scandează: "Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă" şi "România, România". Circulaţia în zonă a fost reluată.

În Piaţa Victoriei din Capitală se mai află aproximativ 100 de persoane, înconjurate de jandarmi. Ca şi la manifestaţia de luni, cel mai mare număr de manifestanţi, s-a înregistrat în jurul orei 21.00. Faţă de luni, însă, numărul protestatarilor a scăzut la jumătate, de la 10.000 la 5.000.

La ora 22.00, manifestanţii au cântat imnul şi au început să plece în valuri.

UPDATE  21:03 Peste 5.000 de oameni în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestanţii au cântat "Imnul golanilor"

CITEȘTE ȘI Peste 7.000 de persoane au protestat la Cluj, Sibiu şi Iaşi, manifestanţii plecând în marşuri şi cântând ”Deşteaptă-te române!”

Peste 5.000 de manifestanţi protestează, la această oră, în faţa sediului Guvernului, scandând "Demisia", PSD, ciuma roşie", "Anticipate". Demonstranţii au cântat în cor "Imnul golanilor", cântecul-simbol al protestelor din 1990, din Piaţa Universităţii şi şi-au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Peste 5.000 de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, iar oamenii continuă să vină dinspre staţiile de metrou. Circulaţia este, în continuare, blocată spre Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff şi Şoseaua Nicolae Titulescu.

Protestatarii au cântat "Imnul golanilor", apoi au început să sufle în vuvuzele. Zgomotul din piaţă este asurzitor.

Manifestanţii fluieră, huiduie şi strigă: "La închisoare, nu la guvernare", "Hoţii", PSD, ciuma roşie", "Zi de zi aici vom fi", "DNA să vină să vă ia", "Uniţi salvăm toată România".

UPDATE  20:19 Peste 3.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Circulaţie blocată spre Calea Victoriei, B-dul Kiseleff şi Şos. Titulescu

Peste 3.000 de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, circulaţia fiind blocată spre Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff şi Şoseaua Nicolae Titulescu. Manifestanţii fluieră, huiduie şi strigă: "La închisoare, nu la guvernare", "Hoţii", "Demisia", "Nu plecăm", "Anticipate".

CITEȘTE ȘI Câteva mii de oameni au ieşit în stradă, pentru a opta zi consecutiv, în mai multe oraşe din ţară: ”Hoţul cu mustaţă ne-a furat pe faţă”

Peste 3.000 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde huiduie, fluieră şi scandează: "La închisoare, nu la guvernare", "Hoţii", PSD, ciuma roşie", "Zi de zi aici vom fi", "DNA să vină să vă ia", "Uniţi salvăm toată România".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie: "Fără penali în Guvern",""Dragnea, vino un pic, că nu-ţi facem nimic!", "Vrem în România, nu în Ro-hoţia".

Când nu scandează, unii dintre demonstranţi sar pe loc, cu mâinile în buzunare, ca să se încălzească, în condiţiile în care în Bucureşti, la această oră, sunt zero grade şi bate vântul. Alţii se plimbă prin mulţime, stau de vorbă sau mănâncă sandvişuri. O parte dintre manifestanţi şi-au adus la protest şi câinii.

Demonstranţii flutură steaguri ale României, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite.

Unul dintre manifestanţi poartă un afiş pe care scrie "Monarhia, ultima soluţie", altul, îmbrăcat ca un călugăr, duce în spate o cruce de carton pe care se poate citi: "Dumnezeu e cu noi".

UPDATE 19:46 Peste 1.500 de manifestanţi în Piaţa Victoriei: "Dragnea, vino un pic, că nu-ţi facem nimic!"

Peste 1.500 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde huiduie, fluieră şi scandează: "PSD, ciuma roşie", "Zi de zi aici vom fi", "DNA să vină să vă ia", "Hoţii". Manifestanţii au pancarte pe care scrie: ""Dragnea, vino un pic, că nu-ţi facem nimic!", "Vrem în România, nu în Ro-hoţia".

Manifestanţii s-au adunat în centrul Pieţei, în perimetrul delimitat de jandarmi cu garduri, fără a împiedica circulaţia rutieră în zonă.

Demonstranţii flutură steaguri ale României, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite.

Unul dintre manifestanţi poartă un afiş pe care scrie "Monarhia, ultima soluţie", altul, îmbrăcat ca un călugăr, duce în spate o cruce de carton pe care se poate citi: "Dumnezeu e cu noi".

Mulţimea huiduie, fluieră şi suflă în vuvuzele. Deşi majoritatea manifestanţilor sunt tineri, în piaţă se află persoane de toate vârstele, inclusiv copii.

A opta zi de proteste în Piaţa Victoriei. Peste 300 de oameni strigă: "Demisia!", "Hoţii"

În Piaţa Victoriei din Bucureşti protestează, la această oră, peste 300 de persoane, iar oamenii continuă să vină. Demonstranţii s-au adunat chiar în centrul pieţei, fără să a afecta circulaţia rutieră din zonă.

A şaptea zi de proteste în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, luni, în jurul orei 23.00, după aproximativ cinci ore, punctul culminant al manifestaţiei fiind atins în jurul orei 21.00, când în piaţă se aflau peste 10.000 de oameni.

Oamenii au scandat: "Cine nu sare nu vrea schimbare", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Hoţii".

Pe pancartele protestatarilor se putea citi: "Vrem în România, nu în Ro-hoţia", "Mergem până la capăt", "Refuz acest abuz", "Data viitoare, hai la votare", "Oamenii nu v-au votat să legalizaţi hoţia".

Mulţi dintre demonstranţi şi-au aprins lanternele telefoanelor mobile.

În cele şapte zile de prostet, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând în Piaţa Victoriei chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.