Un telefon din biroul lui Adolf Hitler, de la care liderul nazist a transmis ordinele prin care a trimis la moarte milioane de oameni, a fost vândut cu 243.000 de dolari, la o licitaţie organizată weekendul trecut în statul american Maryland, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Identitatea cumpărătorului, care a licitat prin telefon, nu a fost dezvăluită de organizatori. Licitaţia, organizată în localitatea Chesapeake din Maryland, a început de la preţul de 100.000 de dolari.

Telefonul lui Adolf Hitler are numele acestuia gravat pe spate, sub o svastică şi o stemă nazistă. A fost găsit în buncărul din Berlin al liderului nazist în anul 1945.

Soldaţii sovietici l-au făcut cadou ofiţerului britanic Ralph Rayner ca suvenir, la scurt timp după capitularea Germaniei.

Licitaţia a fost organizată de casa Alexander Historical Auctions.

La aceeaşi licitaţie a fost vândută şi o figurină din porţelan reprezentând unul dintre câinii lui Hitler, un ciobănesc alsacian. Figurina s-a vândut cu 24.300 de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.