O femeie din Australia a făcut o descoperire şocantă, duminică, atunci când a găsit un şarpe veninos - a cărui muşcătură este mortală - în bradul de Crăciun al familiei sale, imitând ghirlandele cu beteală de pe crengile acestuia, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia în cauză, al cărei prenume este Cheryl, a alertat imediat autorităţile, iar Barry Goldsmith, un specialist veterinar, a venit de urgenţă în casa ei, aflată în Frankston, o suburbie a oraşului Melbourne.

Se pare că Cheryl a fost extrem de norocoasă.

”Acest şarpe este unul dintre cei mai periculoşi din Australia”, a declarat Barry Goldsmith pentru CNN.

Şarpele-tigru, întâlnit frecvent în sudul Australiei în perioada de vară, este protejat în multe state. De obicei, exemplarele din această specie sunt eliberate în natură atunci când sunt descoperite în interiorul locuinţelor.

Barry Goldsmith, care conduce de mulţi ani firma de servicii veterinare Snake Catcher Victoria, spune că a văzut aceste reptile în multe locuri neobişnuite, deoarece se pot căţăra aproape oriunde, însă niciodată nu a văzut un astfel de şarpe într-un brad de Crăciun.

”Cheryl a făcut exact ceea ce trebuia să facă. A închis uşa, a pus un prosop sub el şi mi-a telefonat mie”, a adăugat expertul veterinar australian.

El a mai spus că dacă oamenii nu ating şerpii şi dacă îşi păstrează calmul, reuşesc de obicei să nu fie muşcaţi. În schimb, încercarea de a ucide aceste reptile poate să le fie fatală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.