Cuplul american Myra Chai şi Jed Castillo a decis să îşi petreacă luna de miere în România, iar Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti, cea mai mare din Europa, i-a impresionat foarte mult, ei spunând că ”vizita în sanctuarul Libearty a fost o experienţă revelatoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi soţi au transmis un mesaj prin care îşi arată respectul faţă de cei care până acum au salvat peste 80 de urşi.

”Când am aflat că România deţine un sanctuar renumit pentru urşi, am ştiut că acolo vrem să ne petrecem luna de miere. Urşii reprezintă o parte importantă a relaţiei noastre, iar Myra este îndrăgostită de aceste animale, de când se ştie. Vizita în sanctuarul Libearty a fost o experienţă revelatoare pentru noi, în care am aflat despre cruzimile la care au fost supuşi aceşti urşi şi ne-am bucurat să îi vedem că trăiesc, în sfârşit, în mediul lor natural. Deşi aceşti urşi nu se mai pot întoarce în pădure, ei se bucură de un mediu infinit mai bun decât dacă ar trăi în altă parte. Am fost norocoşi să vedem 30-40 de urşi când am vizitat sanctuarul, în luna octombrie şi, deşi efectele psihilogice ale sindromului de cuşcă sunt încă vizibile, în cazul unora dintre ei a fost emoţionant să vedem mulţi urşi care se recuperează după torturile la care au fost supuşi“, arată americanii în mesajul lor.

Tinerii spun că vor recomanda tuturor prietenilor să vină în România şi să vadă rezervaţia.

”Ne-am bucurat să aflăm despre colaborarea cu SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals), din Statele Unite, care a ajutat la venirea ursoaicei Betsy în rezervaţie. Suntem fericiţi că, deşi am stat doar cinci zile în România, am reuşit să ne alocăm timp pentru vizita la Libearty şi le-am povestit tuturor prietenilor şi familiei noastre despre munca voastră extraordinară. Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi pentru ursuleţi şi vă asigurăm de toată recunoştinţa noastră“, au mai scris cei doi americani.

La Rezervaţia de Zărneşti - LiBEARty - trăiesc 83 de urşi. Rezervaţia se întinde pe 69 de hectare, iar un bilet de intrare costă 40 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Rezervaţia a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase destinaţii europene de către cel mai important site de călătorii din lume, Trip Advisor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.