Producătorul trupei de hip-hop Wu-Tang Clan şi rapperul RZA a dat în judecată o companie care oferă servicii de plimbare a câinilor, pentru că reprezentanţii acesteia vor să îi înregistreze ca marcă o denumire asemănătoare cu cea a grupului - Woof-Tang Clan, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procesului intentat, numele şi logo-ul grupului Wu-Tang Clan sunt „asociate foarte clar” cu trupa încă de la formarea acesteia în 1993, în Staten Island, şi că încercarea de a înregistra marca Woof-Tang Clan încalcă drepturile grupului.

Compania Woof-Tang Clan este deţinută de Marty Cuatchon, care a declarat pentru New York Daily News că în afară de serviciile de plimbare a câinilor din New York, aceasta oferă servicii de „dog-sitting”.

Cuatchon vindea tricouri cu câini care au apărut pe coperţile mai multor albume cunoscute de hip-hop ce aparţin unor trupe precum De La Soul, dar şi lui Ol Dirty Bastard, fost membru Wu-Tang. Acestea au fost scoase de pe site-ul companiei.

În această lună, Wu-Tang Clan a lansat cel mai recent album, „The Saga Continues”, lansarea acestuia venind după cea din 2014 a LP-ului „Once Upon a Time in Shaolin”. Singura copie a acestui album i-a fost vândută omului de afaceri Martin Shkreli, un antreprenor în industria farmaceutică, ”bărbatul cel mai detestat din Statele Unite”, la preţul de 2 milioane de dolari. Apoi, acesta a vândut albumul pe eBay.

Trupa a mai lansat albumele „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)” (1993), „Wu-Tang Forever” (1997), „The W” (2000), „Iron Flag” (2001), „8 Diagrams” (2007) şi „A Better Tomorrow” (2014).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.