Toboşarul Mike Kellie, fondatorul trupelor Spooky Tooth şi Only Ones, colaborator al lui George Harrison, Peter Frampton şi Traffic, a murit la vârsta de 69 de ani, informează ultimateclassicrock.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia a fost publicată pe pagina de Facebook a lui John Perry de la Only Ones. "Suntem foarte trişti să aflăm de moartea prietenului şi colegului nostru Mike Kellie". 

"Kellie a aflat de boală vara trecută şi a ales să nu divulge diagnosticul. A fost un domn, un prieten şi un bun muzician. Gândurile noastre sunt alături de familie". 

Mike Kellie s-a născut pe 24 martie 1947, la Birmingham, Anglia. El declara într-un interviu în 2013 că a fost "mereu fascinat de tobe" şi a început să cânte pe la vârsta de 14 ani.

A cântat cu diverse formaţii locale, inclusiv cu una numită The Locomotive, alături de Chris Wood care cânta la saxofon şi flaut. Când Wood a plecat din formaţie pentru a înfiinţa Traffic cu Steve Winwood, a fost unei trupe din Londra numită V.I.P.s, la care pentru scurt timp a cântat Keith Emerson.

Peter Framton, instrumentalist, compozitor, a transmis un mesaj: "L-am pierdut pe Mike Kellie de la Spooky Tooth. Îmi pare atât de rău să aud asta. Mike a cântat pe primul meu album solo şi în turneu". 

Kellie a apărut pe albumele de debut ale lui Joe Cocker, Peter Frampton şi Splinter, un grup al cărui producător a fost George Harrison. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.