Telefonul-homar, zis şi Telefonul-afrodiziac, realizat de pictorul suprarealist Salvador Dali, va fi scos la licitaţie pe 15 decembrie de Fundaţia "Edward James", la casa Christie's, pentru suma de 250.000 de lire sterline, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiect cult al suprarealismului, telefonul-homar şi alte două sute de piese din colecţia West Dean College vor fi licitate la Londra.

Salvador Dali a creat obiectul în 1936, în timpul şederii sale la reşedinţa poetului britanic Edward James, principalul său finanţator. Fascinaţia lui Dali pentru fructele de mare l-a făcut să realizeze cinci copii diferite ale telefonului. Una dintre ele, de culoarea fildeşului, va fi pusă în vânzare de fundaţia sponsorului său. 

Fundaţia West Dean College a scoate la vânzare piese de mobilă emblematică din perioada suprarealistă a pictorului, precum Canapeua-buze a actriţei Mae West, estimată între 250.000 şi 400.000 de lire sterline. Totalitatea vânzărilor ar trebui să ajungă la 2,5 milioane de lire sterline. 

Pictorul Salvador Dalí (1904 - 1989) a devenit reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă. Faima a cunoscut-o în 1931, odată cu finalizarea operei ”La persistencia de la memoria”. Graţie talentului şi apariţiilor sale excentrice, Salvador Dalí a devenit o vedetă mondială, care a reuşit să folosească influenţa mass-media pentru a-şi spori averea şi gloria.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.