Regizorul rus Andrei Koncealovski, al cărui film ”Paradise”, premiat la Festivalul de la Veneţia, şi inclus pe lista scurtă a peliculelor eligibile pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film străin” a premiilor Oscar 2017, vrea ca vânzarea de popcorn la proiecţiile lungmetrajelor sale să fie interzisă, transmite The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Filmele mele nu se adresează celor care mănâncă popcorn”, a declarat Koncealovski, citat de agenţia de presă rusă TASS. ”Voi încerca să mă asigur că la proiecţiile filmelor mele nu se va vinde popcorn”, a adăugat el.

 

Drama ”Paradise” va fi lansată în cinematografele din Rusia pe 19 ianuarie.

 

Andrei Koncealovski este un vechi critic al ”celor care mănâncă popcorn”, despre care spune că pot viziona doar filme de Hollywood, şi nu pelicule serioase.

 

În urmă cu doi ani, el a refuzat să lanseze în cinematografe filmul ”The Postman's White Nights”, care, la fel ca ”Paradise”, i-a adus premiul pentru regie la Veneţia.

 

El a afirmat atunci că nu vrea ca lungmetrajul său, pe care Rusia intenţiona să îl propună pentru o nominalizare la Oscar, să fie văzut de spectatorii ”Hollywood” în capetele cărora ”scârţâie popcornul”. Koncealovski, care a lucrat în anii 1980 la Hollywood, a devenit un critic feroce al industriei americane de film.

Anul acesta, Koncealovski nu a mai protestat, iar Rusia a propus ”Paradise”, care se află acum pe lista scurtă alături de ”Tanna”(Australia), regizat de Bentley Dean şi Martin Butler, ”It’s Only the End of the World” (Canada), regizat de Xavier Dolan, ”Land of Mine” (Danemarca), regizat de Martin Zandvliet, ”Toni Erdmann” (Germania), în regia lui Maren Ade, ”The Salesman” (Iran), în regia lui Asghar Farhadi, ”The King’s Choice” (Norvegia), regizat de Erik Poppe, ”A Man Called Ove” (Suedia), regizat de Hannes Holm, şi ”My Life as a Zucchini” (Elveţia), în regia lui Claude Barras.

Nominalizările pentru categoriile premiilor Oscar vor fi anunţate pe 24 ianuarie 2017. Câştigătorii tuturor categoriilor vor fi anunţaţi la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor, ce va avea loc pe 26 februarie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.