Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), concerte susţinute de formaţia poloneză post-rock Tides From Nebula şi de formaţia australiană The Cat Empire, ultimele zile ale festivalului Les Films de Cannes à Bucarest şi premierele cinematografice printre care se numără lungmetrajul ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade, alcătuitesc oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se deschide vineri, de la ora 18.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, cu vernisajul expoziţiei-document dedicate dansatorului şi coregrafului Gigi Căciuleanu. Evenimentul va fi urmat de un coupé: spectacolul ”Un minut de dans, sau Uf!”, de la Teatrul Mic, şi ”Vivaldi şi anotimpurile sale”, producţie a Companiei ”Liviu Rebreanu” - Teatrul Naţional Târgu-Mureş, două din cele mai recente creaţii ale maestrului.

În cadrul festivalului, care se va încheia pe 30 octombrie, va fi pus în scenă, vineri, spectacolul ”La Fresque - L’Extraordinaire Aventure”, de Angelin Preljocaj, la doar o lună de la premiera mondială care a avut loc la Grand Théatre de Provence din Aix-en-Provence din Franţa.

Duminică, de la ora 19.00, este stabilită proiecţia spectacolului ”Livada de vişini”, după Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Alexandru Lustig, la Sala Atelier a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti. Din distribuţia spectacolului fac parte Valeria Seciu, în rolul Liubovei Ranevskaia, Marian Râlea, care îl întruchipează pe Gaev, Ion Besoiu, în rolul Firs, şi Dan Aştilean, care interpretează rolul Lopahin.

Formaţia poloneză post-rock Tides From Nebula revine în concert la Bucureşti, sâmbătă, de la ora 21.00, la clubul Control. Biletele costă 50 şi 55 de lei, în ziua evenimentului.

Un alt concert va avea loc duminică, de la ora 19.00, când trupa australiană The Cat Empire va aduce la Bucureşti, pe scena de la Arenele Romane, cel mai nou album, ”Rising With The Sun”, promovat prin turneul cu acelaşi nume. În deschiderea concertului va cânta grupul The Kryptonite Sparks. Biletele costă 90 de lei, iar în ziua concertului, la intrare, biletele acces general vor costa 100 de lei.

În acest weekend, cinefilii vor putea vedea în cinematografele româneşti lungmetrajul ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade, o coproducţie Germania-Austria-România, care reprezintă propunerea Germaniei pentru o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Filmul îi are în rolurile principale pe Sandra Hüller şi Peter Simonischek, iar din distribuţie mai fac parte, între alţii, Ingrid Bişu, Alexandru Papadopol, Victoria Cociaş şi Vlad Ivanov.

Filmul spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

Într-un interviu acordat Agenţiei de presă News.ro, regizoarea Maren Ade a declarat că ”fiecare trebuie să facă cu acest film ce simte”. ”Unii ratează partea tristă, se concentrează mai mult pe comedie, dar pentru mine ceea ce se află sub lucrurile care se întâmplă este dramă”, a precizat ea.

În cinematografele din România sunt lansate, în acest weekend, filmul de acţiune ”Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!/ Jack Reacher: Never Go Back”, regizat de Edward Zwick, cu Tom Cruise şi Cobie Smulders în distribuţie, şi filmul de animaţie ”Gruffalo şi prietenii lui”, regizat de Max Lang, Jakob Schuh, Uwe Heidschötter şi Johannes Weiland, pentur care Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, James Corden, Tom Wilkinson, John Hurt şi Simon Pegg şi-au împrmutat vocile.

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest se încheie duminică. Între filmele care vor fi proiectate în ultima zi a evenimentului se află documentarul ”Gimme Danger”, povestea trupei The Stooges, spusă de cineastul Jim Jarmush, care poate fi vizionat la ora 21.00, la Cinema Pro. Filmul reface epopeea The Stooges, una dintre cele mai importante formaţii rock ale tuturor timpurilor, în care a debutat Iggy Pop, şi care a pus bazele curentelor punk şi rock alternativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.