Helmuth Duckadam, Ilie Năstase, Adrian Mutu, Alexandru Chipciu, Leonard Doroftei, Cătălin Moroşanu, Ioan T. Morar, actorii Emilian Oprea şi Anghel Damian au definit femeia, pentru News.ro. Pentru Duckadam femeia reprezintă "mâinile şi picioarele", pentru Doroftei - "esenţa vieţii", iar pentru Emilian Oprea femeia este dragostea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe personalităţi au răspuns, pentru News.ro, la întrebarea "Ce este femeia?".

Adrian Mutu: "«Femeia este pasionată de matematică. Îşi împarte vârsta la doi, dublează preţul hainelor şi adaugă întotdeauna 5 ani la vârsta celei mai bune prietene». Este un citat din Marcel Achard”.

Alexandru Chipciu: "Pentru mine femeia este cel mai important om, femeia este familia mea, mama, soţia şi fetele mele sunt cele mai importante fiinţe din viaţa mea".

Cătălin Moroşanu: "Femeia este stâlpul meu, este siguranţa mea, femeia este mama mea, femeia înseamnă împlinirea bărbatului".

Helmuth Duckadam: “Femeia este, pentru mine cel puţin, mâinile şi picioarele. Fără ea nu mă pot deplasa, fără ea nu-mi pot să mănânc, nu-mi pot folosi mâinile. De aceea soţia, mama sunt cele mai importante fiinţe din viaţa unui bărbat".

Ilie Năstase: “Femeia este în primul rând mama. Dacă nu era ea, eu nu existam. Şi cred că ziua femeii ar trebui să fie toate cele 365 de zile. Mama este cea mai importantă femeie din viaţa mea".

Leonard Doroftei: "Femeia este esenţa vieţii".

Ioan T. Morar: "E o întrebare grea cât lumea şi un răspuns şi mai greu. Sigur, dacă depăşim clişeul cu «jumătatea frumoasă» a noastră, dacă nu ne lăsăm ameţiţi de toxice -isme, ajungem, fiecare, la o imagine puternică, primordială, din care fac parte, sigur, mama, iubita, soţia. Restul sunt variaţiuni. Am şansa de a fi un banal bărbat care e îndrăgostit de o femeie. Nu mai e cool asta, se pare. O femeie  alături de care stau într-o căsătorie - poate, pentru unii, demodată -, de 30 de ani (i-am împlinit pe 1 martie). Am scris o dată, într-o poezie: «Orice femeie ne aduce aminte de aceeaşi femeie». Nu îmi schimb părerea. Sunt de acord cu mine însumi! Mi-a plăcut aici, în Franţa, unde locuiesc acum, o melodie care spune «Femeia e viitorul bărbatului». La Mulţi Ani, doamnnelor, domnişoarelor, mamelor, soţiilor, iubitelor, surorilor!".

Actorul Emilian Oprea: "Femeia este dragostea".

Actorul Anghel Damian: "Femeia este începutul tuturor lucrurilor măreţe. Este partea frumoasa a intregului, cea care da viata, creste, iubeste, dezvolta si da sens existentei".

Scriitorul şi regizorul George Cornel Popa: "Grea încercare (să răspund la întrebare-n.r.). Poţi scrie mii de pagini pe tema asta. Totuşi, hai sa risc, în câteva rânduri: dacă  viaţa e, ca definiţie strictă, la prima mâna, acel timp existent între naştere şi moarte, femeia, tot ca definiţie severă, la prima mână, e acel timp fizic, de carne, frumuseţe, uitare şi dumnezeire, care-i cuprins între naşterea sexuală şi moartea noastră, ca bărbaţi. Punct. Restul nu există, aproape. Sau, dacă există, interesează doar statistic".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.