Donald Trump a fost ţinta unor atacuri din partea lui Roger Waters, fost basist şi compozitor al trupei Pink Floyd, în timpul unor concerte pe care rockerul le-a susţinut în Ciudad de Mexico, numindu-l "dobitoc" pe candidatul republicanilor la Casa Albă, informează publicaţia Rolling Stone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreţul celebrei piese “The Wall” a fost deranjat de intenţia lui Donald Trump de a construi un zid la graniţa SUA cu Mexicul şi de declaraţiile acestuia conform cărora "mexicanii sunt violatori”.

În timpul piesei "Pigs (Three Different Ones)” de pe albumul "Animals”, care portretizează persoane ultra-bogate precum Donald Trump, Waters a proiectat pe ecrane imagini ale republicanului plimbându-se cu o mitralieră prin faţa Casei Albe, imitând salutul nazist, înconjurat de membrii Klu Klux Klan.

Pe aceleaşi ecrane au mai apărut alte declaraţii controversate ale politicianului, în limba spaniolă. "Am o relaţie foarte bună cu negrii. Totdeauna am avut o relaţie bună cu negrii”, este una dintre afirmaţiile lui Trump, care s-a referit şi la faptul că a văzut persoane care au sărbătorit atacurile de la 11 septembrie.

Roger Waters şi-a încheiat criticile la adresa lui Trump afişând pe ecrane o replică devenită viral pe internet în Mexic: "Trump, eşti un dobitoc!”.

Odată cu piesa "Another Brick in the Wall (Part II)”, Waters s-a adresat mulţimii: "Nu vrem un zid care să ne separe de sora noastră, de Mama-Pământ, sau pe unii de ceilalţi”. Alături de el pe scenă au fost copii mexicani care au purtat tricouri cu mesajul "Dărâmă zidul”, potrivit site-ului nme.com.

În concertul de la Foro Sol din Ciudad de Mexico a fost pentru prima dată când Roger Waters a cântat "Pigs on the Wing 2” de pe albumul "Animals” ca artist solo.

Roger Waters va mai susţine un concert, sâmbătă, în Ciudad de Mexico. 

Roger Waters a făcut parte din formaţia Pink Floyd. Componenţa iniţială a formaţiei a fost: Syd Barrett (vocal, chitară), Roger Waters (chitară bas), Rick Wright (clape), Nick Mason (baterie). Barrett a părăsit trupa în 1968, la puţin timp după apariţia albumului de debut, locul său fiind luat de David Gilmour.

Formaţia a vândut peste 250 de milioane de copii, albume şi single-uri, pe plan mondial.

Albumele tematice "The Dark Side of the Moon" (1973), "Wish You Were Here" (1975), "Animals" (1977) şi "The Wall" (1979), au devenit momente de referinţă în lumea muzicii. Pink Floyd a înregistrat 15 albume de studio şi cinci live.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.