Cântăreaţa americană Taylor Swift ocupă primul loc în topul mondial al artiştilor care au obţinut cele mai mari venituri din activităţi muzicale în anul 2015, informează huffingtonpost.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreaţa country-pop a obţinut anul trecut venituri totale (provenind exclusiv din activităţi muzicale) de 73,5 milioane de dolari, potrivit unui clasament întocmit de editorii revistei Billboard.

Din această sumă, vedeta americană a obţinut 61,7 milioane de dolari din turneul ”1989 World Tour”, 4,1 milioane de dolari din redevenţe (în principal graţie albumului de coveruri lansat de Ryan Adams, care a reinterpretat toate piesele de pe discul ”1989” al cântăreţei americane), 7,2 milioane de dolari din vânzările de discuri şi single-uri şi 564.000 de dolari din drepturile de difuzare a muzicii sale pe platformele de streaming. 

Pe locul al doilea s-a clasat cântăreţul american de muzică country Kenny Chesney, cu venituri de 39,8 milioane de dolari. 

Podiumul a fost completat de trupa britanică The Rolling Stones, care ocupă locul al treilea, cu venituri de 39,6 milioane de dolari. 

Topul 10 al muzicienilor cu cele mai mari venituri obţinute din activităţi muzicale în 2015 este completat de Billy Joel (31,7 milioane de dolari), One Direction (24,2 milioane de dolari), Dead & Company (un grup format din foşti membri ai trupei Grateful Dead şi alţi muzicieni - 23,8 milioane de dolari), Luke Bryan (23,1 milioane de dolari), U2 (21,8 milioane de dolari), Adele (20,5 milioane de dolari) şi Maroon 5 (19,2 milioane de dolari). 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.