Lucrările de construcţii au înregistrat în septembrie o creştere de 0,7% faţă de aceeaşi lună din 2015, după declinul sever din august, în special ca urmare a majorării construcţiei de clădiri nerezidenţiale, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În august, lucrările de construcţii au scăzut cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2015,  cel mai mare declin din octombrie 2014.

Cumulat pe primele nouă luni, construcţiile au avansat cu 1,9% faţă de perioada similară a anului trecut.

Statisticile oficiale arată că, în luna aseptembrie 2016, s-au înregistrat creşteri, comparativ cu a noua lună din anul trecut, la două din cele trei mari categorii de construcţii. 

Lucrările la clădiri rezidenţiale au urcat cu 2,7% faţă de septembrie 2015, iar cele la clădiri nerezidenţiale au crescut cu 7,6%.

În schimb, lucrările de construcţii inginereşti s-au redus cu 3,1%. 

"Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,1% şi la construcţii noi cu 2,1%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%", se arată în comunicatul INS.

Faţă de august, lucrările de construcţii au crescut în luna septembrie cu 18,5%, pe serie brută şi cu 2,4% pe seria ajustată în funcţie de variaţiile sezoniere.

Anul trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 10,4% faţă de anul precedent. 

Numărul de locuinţe terminate a crescut anul trecut cu 10,4% faţă de 2014, până la 47.017, după şase ani la rând de scădere, dar rămâne semnificativ mai mic decât nivelul de dinainte de criză.

În 2008, an de vârf pentru construcţiile din România, s-au finalizat 64.414 de locuinţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.