Banca Comercială Română (BCR) a anunţat, miercuri, că va instala până la finalul acestui an, în parteneriat cu Metrorex, 164 de sisteme de plată Mastercard/VISA pentru carduri contactless în toate cele 51 de staţii de metrou din Capitală, astfel că o călătorie va putea fi plătită prin simpla apropiere a cardului contactless de sistemul de plată, indiferent de banca emitentă, fără a mai fi nevoie de cumpărarea unei cartele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soluţia a fost dezvoltată de către BCR în parteneriat cu Metrorex şi companiile de carduri Mastercard şi VISA, sub sigla cărora sunt emise cele mai multe carduri în România. 

"În cadrul acestui proiect, BCR a dezvoltat o soluţie integrată care permite oricărui posesor de card bancar contactless, emis oriunde in lume, să poată achita călătoria cu metroul doar prin simpla apropiere a acestuia de turnichetul de acces, în mediu complet securizat", a precizat BCR, într-un comunicat. 

Potrivit băncii, modul de utilizare este unul simplu. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de sistemul de plată, după care vor primi imediat înştiinţarea de realizare a tranzacţiei, iar turnichetul va afişa mesajul “Liber”, fiind deblocat automat pentru acces. 

BCR instalează, în toate cele 51 de staţii de metrou din Capitală, 164 de sisteme de plată Mastercard/VISA pentru carduri contactless, proiectul urmând să fie complet funcţional până la 31 decembrie 2016. Numărul de sisteme de plată diferă de la staţie la staţie. 

"Acest sistem  în regim contactless cu carduri Mastercard/VISA face parte dintr-un proiect mai amplu al BCR în ceea ce priveşte infrastructura de transport public. Banca noastră are deja în implementare plata titlurilor de călătorie cu metroul la casieriile Metrorex, prin intermediul cardurilor Mastercard/VISA, şi asigură, totodată, şi plata cartelelor de metrou la terminalele automate”, a declarat Ciprian Nicolae, manager de ţară pentru Global Payments, în cadrul parteneriatului BCR-Global Payments.

BCR menţionează că Bucureştiul devine a doua capitală europeană, după Londra, care va dispune de un astfel de sistem la metrou.

Metroul din Bucureşti a înregistrat anul trecut un trafic mediu zilnic de 480.000 de călători. 

BCR este cea mai mare bancă de pe piaţa românească, cu o cotă de piaţă după active de 15,8% la finalul anului trecut.

Banca, controlată de grupul austriac Erste, a obţinut un profit net de 1,145 milioane lei (254,4 milioane euro) în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 26,7% faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2015, în condiţiile în care rata creditelor neperformante a scăzut la 13,3%, de la peste 22% în urmă cu un an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.