Cele 649 de companii din sectorul jocurilor de noroc au virat anul trecut la bugetul de stat taxe cumulate de 2,46 miliarde lei (549,8 milioane euro), din care taxele datorate Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) s-au ridicat la 1,2 miliarde lei (273,8 milioane euro), reprezentând taxele pentru dreptul de organizare, arată datele prezentate marţi de ONJN, la Conferinţa anuală de Gambling, organizată la Palatul Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restul sumelor plătite sunt taxele specifice firmelor, de exemplu impozitul pe profit şi contribuţiile de asigurări sociale.

Comparativ, în anul 2015, la bugetul de stat au intrat 2,3 miliarde lei (514,2 milioane euro) din toate taxele plătite de firmele din sectorul jocurilor de noroc.

Din cele 649 de companii, 413 sunt organizatori de jocuri de noroc şi 236 sunt operatori economici licenţiaţi clasa a II-a (cu activităţi conexe).

De asemenea, anul trecut, ONJN a efectuat 8.921 de controale la companiile din sectorul jocurilor de noroc, valoarea amenzilor aplicate în urma neregulilor descoperite ridicându-se la 8,1 milioane lei.

Autorităţile au confiscat în urma controalelor 200 de aparate de tip slot-machine.

”În România, industria jocurilor de noroc are nevoie de  campanii mai bune de promovare a unui joc corect şi responsabil. Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc va revizui în mod regulat politicile sale cu privire la autorizare, reglementare şi orice raportare care este considerată necesară”, a declarat preşedintele ONJN,Odeta Nestor, 

Obiectivele ONJN în acest an vor fi creşterea veniturilor bugetului de stat, în special prin prevenirea şi combaterea jocurilor de noroc neautorizate şi prin crearea cadrului necesar autorizării operatorilor de jocuri de noroc online, dar şi asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri.

În plus, ONJN şi-a propus totodată îmbunătăţirea coordonării, colaborării şi a schimbului de informaţii între instituţiile cu competenţe în domeniul evaziunii fiscale, cu accent pe criminalitatea economică din sfera jocurilor de noroc, precum şi eficientizarea controlului funcţionării activităţilor în vederea diminuării riscului de manifestare a abaterilor de la strategiile şi planurile Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

La sfârşitul anului 2016, în România funcţionau 413 organizatori de jocuri de noroc şi 236 operatori economici licenţiaţi clasa a II-a.

Numărul mediu de angajaţi din domeniul jocurilor de noroc s-a ridicat anul trecut la 48.640.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.