Turiştii care nu şi-au cumpărat până acum pachete de vacanţă pentru Revelion mai pot găsi, pe ultima sută de metri, oferte last minute în ţară şi în marile oraşe europene, cu plecare chiar de joi şi inclusiv de pe 31 decembrie. Preţurile diferă foarte mult, mai ales în funcţie de ora şi ziua zborului. Operatorii consultaţi de agenţia de presă News.ro spun că cele mai mari reduceri se găsesc pe litoralul bulgăresc, unde o noapte de cazare cu mic dejun poate costa numai 25 de euro (circa 112 lei).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei care optează pentru o minivacanţă de Revelion de patru zile într-o capitală europeană, cu biletul de avion inclus, trebuie să scoată din buzunar peste 300 de euro de persoană.

Astfel, un pachet de Revelion în Praga, cu trei nopţi cazare, între 30 decembrie şi 2 ianuarie, mic dejun şi bilet de avion, la un hotel de trei stele în centrul oraşului costă 368 de euro de persoană în oferta Tarom Tours, care aparţine transportatorului aerian de stat.

Pentru aceleaşi servicii, dar la un hotel de patru stele, preţurile pornesc de la 384 de euro de persoană. Oferta nu include, însă, şi masa festivă de Revelion.

În aceeaşi perioadă (30 decembrie - 2 ianuarie), un pachet de Revelion în Budapesta la un hotel de trei stele porneşte de la 320 de euro de persoană, incluzând biletul de avion, cazare trei nopţi şi mic dejun.

”Am avut pachete de Revelion în toate oraşele în care operăm curse: Atena, Amsterdam, Roma, Paris, Barcelona, Istanbul, Londra, Hamburg, Madrid etc. Unele s-au vândut, altele le-am anulat, pentru că plătim penalizări dacă nu se vând într-un anumit termen”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Tarom Tours.

Reduceri foarte mari sunt pentru litoralul din Bulgaria.

Astfel, trei nopţi de cazare în Nessebar costă 75 euro de persoană, cu mic dejun, la un hotel de trei stele, a declarat pentru News.ro Dan Anghelescu, directorul general al agenţiei La Piovra Turista.

În staţiunea Sfinţii Constantin şi Elena, cazarea costă 60 de euro pentru trei nopţi de persoană în apartamente în regim hotelier.

Cei care aleg să petreacă Anul Nou în Paralia Katerini, Grecia, trebuie să scoată din buzunar 90 euro, pentru trei nopţi cazare şi transport cu autocarul.

”Mai avem încă oferte şi în ţară. Un pachet la Baran, de cinci nopţi cu demipensiune, plus masa festivă de Revelion şi brunch de 1 ianuarie, cu acces la piscină acoperită, la patru stele, costă 2.125 lei de persoană, este o reducere de 20%”, a afirmat Anghelescu.

Există şi locuri unde proprietari acceptă şi trei nopţi de cazare, în locul ofertei iniţiale de cinci nopţi.

”Mai sunt ceva locuri în Maramureş, astfel pachetul la o pensiune de trei stele, trei nopţi cazare costă 950 lei, cu demipensiune şi masa de Revelion. Pachetul de patru nopţi costă 1.200 lei, dar turiştii pot sta o noapte în plus gratis”, a menţionat directorul La Piovra Turista.

Pentru destinaţii exotice, ofertele last minute presupun plecarea din 8 ianuarie, cel mai devreme.

Un pachet de vacanţă all inclusive în Mexic, la cinci stele, cu plecare din 8 sau 9 ianuarie, costă 1.290 euro de persoană, având inclus şi biletul de avion.

În Republica Dominicană, la Punta Cana, cu plecare din 9 sau 16 ianuarie, un pachet de vacanţă all inclusive la un hotel de cinci stele costă 1.150 euro de persoană, şapte nopţi şi bilet de avion.

„Turiştii pot veni în agenţie şi pe 30 decembrie, direct cu bagajele făcute, să plece apoi direct la aeroport. Se pot găsi bilete de avion cu plecare în 30 sau 31 decembrie şi cazare, preţul însă este foarte volatil”, spune Anghelescu.

Potrivit motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, un bilet de avion Bucureşti - Milano, cu plecare pe 31 decembrie şi retur pe 2 ianuarie 2017, costă 110 euro. Separat, cazarea două nopţi la un hotel de patru stele, fără mic dejun, costă 262 euro.

De asemenea, un bilet de avion Bucureşti-Londra, plecare pe 30 decembrie şi întoarcere pe 3 ianuarie, costă 149 de euro. În capitală britanică, cazarea pentru patru nopţi la un hotel de patru stele depăşeşte 1.500 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.