O asociaţie germană de protecţie a consumatorilor a dat în judecată WhatsApp la un tribunal din Berlin din cauza clauzelor adoptate de serviciul de mesagerie care îi permit să colecteze şi să transfere date ale utilizatorilor între platforme, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul are rolul să conteste termenii modificaţi de WhatsApp în august 2016, care îi permit transferarea unor date către reţeaua de socializare Facebook, a anunţat luni asociaţia CZBV.

Potrivit acesteia, fiecare utilizator trebuie să poată decide singur ce date să dezvăluie şi cum sunt folosite acestea.

"Experţii noştri au scos la iveală comportamentul incorect. Acum ne vom întâlni în justiţie. Indiferent că este vorba despre Facebook, Google, Amazon, sau WhatsApp, ţintim contravenţiile”, a explicat asociaţia.

Regulile WhatsApp au declanşat un val de îngrijorări din partea autorităţilor europene de reglementare.

Comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager a spus că investighează Facebook pentru că ar fi oferit informaţii incorecte şi înşelătoare despre cum intenţionează să folosească datele clienţilor când a cerut aprobare pentru achiziţiaWhatsApp.

Investigaţia antitrust din Germania investighează la rândul ei problema transferului de date.

Un purtător de cuvânt al Facebook nu a răspuns solicitării Bloomberg pentru comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.