Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care administrează cele două reactoare nucleare din Cernavodă, a încheiat un contract de 13,4 milioane lei (circa 3 milioane euro) cu Administraţia Naţională Apele Române, pentru evacuarea apelor uzate de la cele două reactoare nucleare în 2017, potrivit unui comunicat al SNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datoriile Nuclearelectrica la ABADL, la data de 18 ianuarie, se ridicau la 1,2 milioane lei.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Nuclearelectrica (SNN) a raportat pe primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 64,5 milioane lei, în scădere cu 51% faţă de perioada similară a anului 2015.

Compania a realizat în primele nouă luni din 2016 o producţie de 7.589 GWh, mai mică cu 3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, ca urmare a prelungirii opririi planificate a unităţii 1, pentru realizarea unor investiţii care se fac o singură dată pe durata de viaţă iniţială a unui reactor.

Nuclearelectrica este controlată de Ministerul Energiei, care deţine 82,49% din acţiuni.

Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 1,53 miliarde lei (340 milioane euro), la preţul de închidere din ultima şedinţă de tranzacţionare, de 5,08 lei/acţiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.