Ministerul Finanţelor a anunţat, luni, că 20 de câştigători au fost validaţi pentru loteria fiscală organizată în 22 mai, la care au fost incluse bonurile emise în luna aprilie, fiecare persoană câştigătoare urmând să primească 42.000 de lei net până în 20 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Extragerea Loteriei fiscale pentru bonurile emise în aprilie a fost organizată în studioul TV al Loteriei Române.

După extragerea bilelor din urne, au ieşit câştigătoare bonurile din data de 6 aprilie, în valoare de  238 lei.

"Valoarea unui premiu este de 50.000 de lei, venit care se impozitează cu o cotă de 16%. Suma a rezultat după împărţirea fondului lunar de premiere, în cuantum de 1.000.000 de lei, la numărul total al bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termenul legal de 30 de zile de la data extragerii, în acest caz 20", a precizat ministerul. 

Ministerul Finanţelor va plăti premiile cel mai târziu pe 20 august 2016, adică în termen de 60 de zile de la expirarea perioadei de revendicare.

Până atunci, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală va verifica autenticitatea bonurilor fiscale depuse în vederea revendicării premiilor. 

Cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de un milion de lei, au putut fi depuse la sediile ANAF. 

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat.

Dacă sunt depuse cereri pentru mai mult de 100 de bonuri câştigătoare, este efectuată o nouă extragere la o dată ulterior anunţată, pentru desemnarea a maxim 100 de premianţi.

Ministerul Finanţelor organizează lunar loterii fiscale, măsura fiind introdusă anul trecut pentru combaterea evaziunii fiscale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.