După ce Microsoft a anunţat că nu va mai lansa telefoane Nokia, compania americană a finalizat acum vânzarea celebrului brand finlandez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nokia anunţase deja din luna mai că intenţionează să reintre pe piaţa telefoanelor mobile, însă acum oficializează acel anunţ, estimând că acest lucru se va petrece încă de la începutului lui 2017.

Nokia nu va dezvolta viitoarele telefoane, ci doar va licenţia brandul către HDM Global, o altă companie finlandeză care produce telefoane. HMD va produce telefoanele şi la va vinde sub brandul Nokia. Contractul de licenţiere este valabil pe următorii 10 ani.

Astfel, din prima parte a anului viitor vor fi lansate pe piaţă, sub brandul Nokia, atât smartphone-uri cu Android, cât şi telefoane mobile clasice.

Nokia nu este la primul contact cu Android, un pas pe care a refuzat cu încăpăţânare să-l facă începând cu 2008, când toţi ceilalţi producători au sesizat oportunitatea. Compania finlandeză a mai lansat o tabletă cu Android în 20014.

HDM Global a achiziţionat brandul Nokia de la Microsoft pentru 250 milioane de dolari în cash, după ce compania americană a renunţat la el. Primele telefoane sub brand Nokia ar putea fi prezentate cu ocazia Mobile World Congress 2017, care începe pe 27 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.