Compania coreeană prezintă primele smartphone-uri noi după scandalul legat de explozia flagship-ului Galaxy Note 7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu a durat mult de la trecerea în noul an pentru a avea şi primele smartphone-uri lansate oficial. Cei care s-au grăbit să fie primii sunt coreeni de la Samsung, care au anunţat deja noile versiuni ale telefoanelor din seria Galaxy A.

Cele trei poartă acelaşi nume din anii precedenţi, A3, A5 şi A7, dar primesc, bineînţeles, upgrade-uri hardware şi de design. Seria Galaxy A a fost gândită ca o alternativă mai ieftină la vârfurile de gamă.

De fapt, cele trei device-uri poartă designul lui Galaxy S7, dar oferă dotări tehnice mai slabe, pentru a putea oferi un preţ mai mic. Toate trei beneficiază de aceeaşi ramă metalică rotunjită la colţuri, de spate din sticlă şi cititor de amprente.

A7 este cel mai mare din cele trei, având un ecran de 5,7 inch cu rezoluţie Full HD. A5 păstrează rezoluţia Full HD dar oferă un ecran de 5,2 inch, în timp ce mezinul A3 dispune de un ecran de 4,7 inch cu rezoluţie HD.

Galaxy A7 şi A5 au în comun procesorul care rulează 1,9 GHz, cei 3 GB memorie RAM şi spaţiul intern de stocare de 32 GB. A3, cel mai ieftin telefon din serie, are un procesor tactat la o frecvenţă de 1,6 GHz, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu intern de stocare.

În ceea ce priveşte partea foto, modelele A7 şi A5 dispun de o cameră de 16 MP, în timp ce A3 a fost limitat la 13 MP. Toate cele trei camere foto beneficiază de o apertură F/1.9.

Toate modelele, spre deosebire de Galaxy S7, folosesc un conector USB-C, iar A7 şi A5 beneficiază şi de tehnologia de încărcare rapidă a singurului flagship de care dispune Samsung la ora actuală.

Cei de la Samsung nu au anunţat şi preţurile celor trei noi smartphone-uri, dar au spus că acestea vor fi lansate luna acesta în Rusia, urmând ca ulterior să fie disponibile şi în restul lumii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.