Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, luni, că Ordonanţa de Urgenţă privind RCA va fi publicată în cursul zilei în Monitorul Oficial, întârzierea fiind cauzată de faptul că au fost necesare anumite avize de la Consilul Legislativ care au putut fi luate la începutul acestei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Textul OUG a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor după care a fost trimisă la Consiliul Legislativ de unde trebuia să vină nişte avize. Au venit azi (luni – n.r.) şi OUG se va publica în maxim 2-3 ore. Ordonanţa va fi publicată azi în Monitorul Oficial fără modificări de fond, doar cu modificări de formă pentru că Consiliul Legislativ asta face şi nu se putea publica fără aceste avize care au trebuit luate după week-end”, a declarat, luni, Liviu Iolu. 

La finalul şedinţei de guvern de miercurea trecută, purtătorul de cuvânt anunţa că, după ce Ordonanţa de Urgenţă privind RCA va apărea pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice pentru ca transportatorii să o poată citi, ea va fi publicată imediat în Monitorul Oficial. "Publicarea în Monitorul Oficial e o procedură, poate dura câteva ore”, anunţa Liviu Iolu.

Potrivit OUG aprobată de Guvern şi publicată miercuri seară pe site-ul Ministerului Finanţelor, "în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ASF va stabili tarifele de primă (maxime) pe categorii de vehicule ce urmează a se aplica de către societăţile de asigurare RCA".

Circa 3.000 de persoane au participat, joi, la mitingul organizat de patru patronate ale transportatorilor rutieri în Piaţa Victoriei, la care s-au asociat şi taximetrişti, în piaţă fiind aduse circa 70 de camioane.

În urma discuţiilor dintre reprezentanţii ASF şi cei ai protestatarilor, s-a ajuns la o înţelegere privind stabilirea unui tarif de referinţă pentru asigurările auto obligatorii RCA, estimând un nivel de 7.500 de lei pe an în cazul camioanelor de peste 16 tone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.