Companiile străine au făcut investiţii directe în România în valoare de 3,143 miliarde euro în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 11,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primele nouă luni ale anului trecut, investiţiile străine au fost de 2,826 miliarde euro, potrivit calculelor News.ro, pe baza seriilor revizuite ale BNR.

"Investiţiile directe ale nerezidenţilore în România au însumat 3.143 milioane euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 2.750 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 393 milioane euro", a precizat banca centrală.  

Potrivit seriilor lunare revizuite publicate de BNR, investiţiile străine au fost de 2,74 miliarde euro după primele opt luni. 

Astfel, în septembrie, valoarea investiţiilor străine directe a fost de circa 402 milioane euro, arată calculele News.ro. De obicei, cifrele sunt revizuite, uneori chiar semnificativ, în lunile următoare de către banca centrală. 

Anul trecut, investiţiile străine directe în România au crescut la 3,46 miliarde de euro, arată datele revizuite publicate în septembrie de către BNR. 

Investiţiile străine directe sunt considerate cele mai benefice investiţii realizate de companii străine într-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung şi au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei ş salariilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.