Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,4737 lei/euro, în uşoară creştere faţă de şedinţa precedentă, în condiţiile în care cotaţiile s-au stabilizat puţin peste pragul de 4,47 lei/euro, după aprecierea semnificativă a monedei româneşti din ultimele zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4706 lei/euro, nivel minim din 27 aprilie. 

Aprecierea leului s-a oprit marţi, pe fondul unor ordine mai mari de cumpărare de valută. 

"Lichiditatea a fost destul de ridicată pentru această perioadă a anului. Scăderea recentă abruptă a perechii (euro/leu) ar putea sugera că s-au activat şi ordine stop-loss", se arată într-un raport al ING, publicat marţi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat uşor în raport cu leul, până la 4,0442 lei, de la 4,0474 lei în şedinţa precedentă.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a crescut nesemnificativ, la 4,1158 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.