Bugetul Ministerul Finanţelor a fost aprobat cu un amendament care prevede diminuarea bugetului cu 2,665 milioane lei, sumă realocată pentru cheltuielile de personal la Agerpres şi Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari, a declarat, duminică, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, după şedinţa Comisiilor reunite de buget-finanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul dezbaterilor, au mai fost majorate bugetele următoarelor instituţii: Curtea Constituţională (765.000 lei), Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii (1 milion lei), Academia Oamenilor de Ştiinţă (400.000 lei) şi Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari (753.000 lei).

Suplimentarea bugetelor a fost alocată de la capitolul Acţiuni Generale - Ministerulu Finanţelor, un buget separat de cel al Ministerului Finanţelor.

“Am luat 2 milioane de lei din bugetul de 50 de milioane de lei al Fondului de Intervenţie la Dispoziţia Guvernului pentru a direcţiona către Curtea Constituţională, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii Academia Oamenilor de Ştiinţă şi Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari”, au declarat pentru News.ro surse din Ministerul Finanţelor.

Ministerul Finanţelor are, la capitolul Acţiuni Generale, cheltuieli de doar 18,46 miliarde lei, în scădere cu 8,5% faţă de nivelul din 2016, când bugetul a avut un defcit de doar 2,41% din PIB, faţă de un nivel estimat la 2,96% din PIB (calculat pe cash) în 2017.

În prima variantă a bugetului pe 2017, cheltuielile erau estimate la 21,73 miliarde lei, în creştere cu 7,7% faţă de 2016, în condiţiile în care erau estimate plăţi pentru dobânzi de 10,97 miliarde lei, 7,05 miliarde lei drept contribuţie a României la bugetul UE, iar 2,3 miliarde lei pentru rambursări de credite.

În cea mai recentă variantă a bugetului, pentru dobânzi sunt alocate doar 9,46 miliarde lei, contribuţia României la UE este redusă la 5,55 miliarde lei, iar rambursările de credite sunt estimate la o valoare similară, de 2,28 miliarde lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.