Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară din Ministerul Finanţelor a constatat că patrimoniul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost diminuat din cauza unor măriri nejustificate ale salariilor de bază cu procente cuprinse între 2,5% şi 75% în perioada 2011-2015, plus acordarea altor sporuri salariale, potrivit unui document obţinut de News.ro. CNAIR va depune o plângere prealabilă la raportul de inspecţie şi la dispoziţiile ANAF, potrivit documentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit documentului, Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară din Ministerul Finanţelor a desfăşurat o amplă operaţiune de verificare la CNAIR, cu intermitenţe, în anii 2013, 2014 şi 2016. Una dintre concluzii este că CNAIR nu a respectat prevederile incluse în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) şi Contractul Individual de Muncă (CIM).

”Diminuarea patrimoniului companiei, pentru perioada 2011-2015 (perioadă aflată în cadrul termenului de prescripţie), cu sumele acordate fără bază legală, cu nerespectarea prevederilor legale, ale CCM, ale CIM şi a deciziilor directorului general, sume reprezentând salarii de bază majorate cu procente cuprinse între 2,5% şi 75%, precum şi a celorlalte sporuri de natură salarială aplicate la aceste majorări şi acordate”, se arată în document.

Potrivit CCM, persoanele nominalizate de directorul general să facă parte din unităţile de implementare pot beneficia de o majorare a salariului de bază cu până la 75%. Însă, ANAF a atras atenţia că aceste majorări au fost acordate fără întocmirea documentelor justificative.

Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară din Ministerul Finanţelor a cerut CNAIR să identifice sumele acordate fără bază legală şi să le recupereze de la persoanele responsabile.

Potrivit documentului, CNAIR va depune o plângere prealabilă la raportul de inspecţie şi la dispoziţiile ANAF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.