Mai mulţi angajaţi români ai Operei Naţionale Bucureşti (ONB) i-au fluierat şi huiduit pe balerinii străini care s-au solidarizat cu Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, la un protest organizat, marţi seară, în faţa instituţiei, strigându-le ”Afară din ţară!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În faţa Operei, balerina Alina Cojocaru a anunţat ca nu va mai urca pe scena ONB şi că alături de ea alţi 30 de balerini vor, de asemenea, să părăsească instituţia. Printre aceştia s-au aflat balerina Marina Minoiu şi balerinul australian Liam Morris.

Participanţii la acest protest s-au îmbrăţişat în faţa instituţiei, în semn de solidaritate cu Johan Kobborg.

Scandalul de la Opera Naţională Bucureşti - Angajaţii români, către balerinii străini: Afară din ţară! (FOTO: Inquam Photos / Liviu Albei)
Scandalul de la Opera Naţională Bucureşti - Angajaţii români, către balerinii străini: Afară din ţară! (FOTO: Inquam Photos / Liviu Albei)

O contramanifestaţie a fost organizată de angajaţi români ai Operei, care i-au huiduit pe balerii străini şi au strigat: "Afară din ţară! Aici e Opera Naţională a României!". Aceştia au acuzat discriminări în ceea ce priveşte salarizarea angajaţilor români faţă de cei străini.

"Dacă voi credeţi că Johan Kobborg a venit aici pentru bani, mi-e ruşine", a spus Alina Cojocaru, în faţa Operei Naţionale Bucureşti.

Alina Cojocaru (FOTO: Magda Gradinaru / News.ro)
Alina Cojocaru (FOTO: Magda Gradinaru / News.ro)

 

Aproximativ 30 de persoane, balerini şi admiratori ai lui Johan Kobborg s-au reunit marţi seară, în faţa ONB, după ce Alina Cojocaru şi-a anunţat, pe Twitter, prezenţa la acest protest. 

Balerina de renume internaţional Alina Cojocaru a precizat, într-o declaraţie pentru News.ro, că îşi va încheia participarea pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în condiţiile demisiei lui Johan Kobborg, la capătul unei săptămâni pline de tensiuni între acesta şi noua conducere a Operei, asigurată de dirijorii Vlad Conta şi Tiberiu Soare. 

În ultimele două săptămâni, Opera Naţională Bucureşti a fost scena unui conflict între directorul interimar proaspăt numit, dirijorul Tiberiu Soare, şi balerinul Johan Kobborg, care a culminat cu anunţul mai multor balerini că nu vor mai dansa la Bucureşti, în lipsa lui Kobborg. Printre aceştia, se află şi Alina Cojocaru, unul dintre marile nume ale baletului mondial, logodnica lui Johan Kobborg.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.