Concerte, ediţii speciale, filme de sărbători precum ”Singur acasă 3” şi finala emisiunii ”Te cunosc de undeva” fac parte din programul pregătit pentru Crăciun de Televiziunea Română şi de televiziunile comerciale precum Pro TV şi Antena 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR 1

Sâmbătă, de la ora 10.30, TVR 1 va transmite colinde tradiţionale de Crăciun, interpretate de formaţia Madrigal, urmate, de la ora 12.30, de un concert susţinut de Ioan Bocşa şi Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească ”Icoane”, al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca.

Apoi, de la ora 21.00, timp de două ore, la postul TVR 1 vor cânta colidători din toată ţara la ediţia specială ”Tezaur folcloric”.

În seara de Ajun, TVR 1 va transmite, de la ora 23.00, ediţia specială ”Unde-i acasă?”, o avanpremieră a proiectului mai amplu cu acelaşi titlu, serie de reportaje, ce urmează a fi difuzate la TVRi şi TVR 1. Ediţia va putea fi urmărită şi pe TVR+. Filmate în comunităţi de români din diverse ţări europene - Italia, Portugalia, Germania, Suedia – reportajele Irinei Păcurariu spun poveştile românilor din afara ţării, puse în oglindă cu istorii de viaţă ale celor rămaşi în România. Emisiunea se redifuzează pe duminică, de ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+.

În prima zi de Crăciun, de la ora 09.00, TVR 1 va transmite o ediţie specială a magazinului religios ”Universul credinţei”, care va cuprinde mesaje şi urări de Crăciun, reportaje şi documentare, precum şi transmisiunea în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti a Sfintei Liturghii.

În aceeaşi zi, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ telespectatorii vor putea urmări emisiunea ”Politică şi delicateţuri”, în care Adrian Văncică, actorul care îl interpretează pe Celentano din serialul ”Las Fierbinţi” va găti, alături de Mircea Dinescu, două reţete de sezon - lebăr şi caltaboşi.

Tot în prima zi de Crăciun, de la ora 21.10, TVR 1 va transmite o ediţie specială a emisiunii ”O dată-n viaţă”, ce face parte din seria întâlnirilor ”TVR60”. Două echipe de artişti cunoscuţi vor participa la o competiţie muzicală în care vor cânta muzică uşoară, populară şi vor dansa. Emisiunea va putea fi urmărită şi pe TVR HD şi online, pe TVR+.

De la ora 16.00, TVR 1 va transmite şlagăre ale anilor ‘70, ‘80 şi ’90, în emisiunea ”Cele mai frumoase melodii româneşti”. Telespectatorii îşi vor putea aminti de melodii precum: ”Diamant fermecat” (Margareta Pâslaru), ”Bună seara, iubito!” (Loredana Groza), ”Morăriţa” (Mirabela Dauer), ”Andrii Popa” (Mircea Baniciu) şi ”Dacă ochii tăi” (Elena Cârstea).

De la ora 18.00, TVR 1 va difuza ”Jocuri murdare” sau partea întunecată a sportului, un documentar în premieră despre nivelul corupţiei din sport. Filmul este o producţie Germania 2016 şi a obţinut mai multe premii: premiul cel mare pentru regie şi pentru montaj la IFF Londra, premiul pentru cel mai bun documentar la Snowdance Filmfestival, premiul pentru cel mai bun documentar la Start Doc Festival, Hollywood, precum şi o Medalie de Argint pentru imagine şi o Medalie de Bronz pentru montaj la New York Festivals.

În a doua zi de Crăciun, de la ora 21.10, TVR 1 va transmite concertul susţinut de Andrea Bocelli la Dolby Theatre în 2015. În concert au avut apariţii scenice Nicole Scherzinger şi Ariana Grande, dar şi celebrităţi hollywoodiene precum John Travolta, Ryan O’Neal, Ali MacGraw şi Andy Garcia, care au vorbit despre filmele din a căror coloană sonoră au fost extrase melodiile.

TVR 2

În Ajunul Crăciunului, TVR 2 va transmite colinde româneşti şi internaţionale, filme artistice şi concerte ale unor artişti cunoscuţi ai muzicii clasice. Între filmele care vor fi difuzate se numără ”Veronica” (România, 1972), regizat de Elisabeta Bostan, de la ora 11.10, comedia ”Marea hoinăreală” (Franţa, 1966), de la ora 14.10, regizată de Gerard Oury, comedia ”Nou-venită în oraş” (SUA, 2009), regizată de Jonas Elmer, de la ora 20.10, şi ”Crăciunul la castel” (SUA, 2011), regizat de Michael Damian, de la 00.30.

În noaptea de Ajun, de la ora 22.30, şi în prima zi de Crăciun, de la ora 12.30, TVR 2 va oferi telespectatorilor transmisiunile directe de la Catedrala San Pietro din Vatican cu Liturghia pontificală a Sărbătorii Naşterii Domnului, respectiv cu mesajul Urbi et Orbi către cetate şi către lume a suveranului pontif.

Duminică, în prima zi de Crăciun, TVR 2 va transmite, de la ora 09.00, ”Cap compas”, care prezintă o călătorie tematică prin Ţara Sfântă, urmând un traseu legat de locurile simbol pentru acţiunile întreprinse de familia Mântuitorului Iisus Hristos.

De la ora 10.00, TVR 2 va transmite ”Albă ca zăpada şi cei 27 pitici”, cu Ioana Voicu, Radu Tudor, Bogdan Ghiţulescu şi Cristina Manoliu, iar de la ora 11.10, filmul ”Veronica se întoarce” (România, 1973), regizat de Elisabeta Bostan.

De la ora 14.10, TVR 2 va difuza ecranizarea schiţei ”Telegrame” de I.L. Caragiale (România, 1959), regizată de Gheorghe Naghy şi Aurel Miheleş, urmată de la ora 15.40 de partea a doua a programului  ”Leru-i Ler!”.

De la ora 16.10, postul de televiziune va transmite o ediţie specială a emisiunii ”Duelul pianelor”, iar de la ora 20.10, de fimul de animaţie ”Pisicile aristocrate” (SUA, 1970), regizat de Wolfgang Reitherman, urmat, de la ora 21.40, de programul special ”Crăciun cu vedete”, în care Ioana Voicu şi Radu Tudor îi au invitaţi pe: Nico, Distincto, Iana, Monica Anghel, Vlad Miriţă, Călin Geambaşu, Denisa Trofin, Ion Drăgan şi Trupa de dans ”Iuno Dance”.

Luni, în cea de-a doua zi de Crăciun, TVR 2 va transmite, de la 07.10, filmul ”Cireşarii” (România, 1984), regizat de Adrian Petringenaru, iar de la ora 11.50, comedia ”Băieţii duri” (SUA, 1986), regizată de Jeff Kanew, urmată de la ora 13.40 de spectacolul ”Marcel Pavel şi prietenii”.

De la ora 14.50, TVR 2 va transmite filmul de aventuri ”Întoarcere la Snowy River” (Australia, 1988), regizat de Geoff Burrowes, iar de la ora 16.30 va difuza emisiunea “Întrecerea vedetelor”, prezentată de Maria Buză, Iuliana Tudor, Dan Bittman, Mircea Radu şi Marius Rizea, cu Radu Micu, Antonio Passareli, Marcel Pavel, Connect-R, Sanda Ladoşi, Gabriel  Dorobanţu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Margareta Clipa, Laura Lavric, Mioara Velicu, Fly Project, Voltaj, Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Nelu Ploieşteanu şi Silvia Dumitrescu.

De la ora 21.10, TVR 2 va difuza filmul ”Călătorie incredibilă” (SUA, 1993), regizat de Duwayne Duham, iar de la 22.55, va transmite spectacolul Teatrului Naţional de Televiziune, ”O… ladă”, regizat de Alexandru Dabija, creaţie colectivă după Ion Creangă.

De la ora 00.30, TVR 2 va difuza ”Poveste de Crăciun 2016”, un spectacol mosaic, ce îmbină muzica clasică, opera şi cântul coral cu muzica pop, colindele tradiţionale şi cu momentele de flamenco şi balet, în regia lui Cristian Mihăilescu.

TVR 3

În Ajunul Crăciunului, de la ora 18.00, TVR 3 va difuza ”Concert de Crăciun”, susţinut de Fuego, iar în prima zi de Crăciun, la ora 12.00, Studioul teritorial Craiova va transmite tradiţionalul ”ColinDar” al cântăreţei Paulei Seling, ajuns la cea de-a zecea ediţie.

Tot duminică, dar şi luni, de la ora 15.00, TVR 3 va transmite Festivalul Naţional Ioana Radu.

Luni, de la ora 12.00, TVR 3 va transmite, prin intermediul TVR Craiova, spectacolul ”Alaiul datinilor”.

De asemenea, TVR 3 va transmite, în serile de duminică, luni şi marţi, de la ora 20.00, ediţii speciale ale emisiunii clujene ”Cap de afiş”, care vor include un spectacol aniversar dedicat sopranei Lucia Stănescu, ”Aida”, de Giuseppe Verdi, susţinut de Opera Naţională Română din Cluj, în prima zi de Crăciun. Luni, telespectatorii vor putea urmări opera ”Carmen”, de Georges Bizet, în versiunea regizorală a lui Emil Strugaru, marţi, deschiderea stagiunii 2016 – 2017 a Operei Naţionale Române din Cluj, cu opera ”La Traviata”, de Giuseppe Verdi, în regia lui Nadine Duffaut.

Pro TV

Pro TV va difuza, sâmbătă, de la ora 20.30, filmul ”Singur acasă 3”, iar de la 22.30, filmul ”Haos în familie”. 

Duminică, de la ora 16.30, Pro TV va difuza ”Hugo”, un film recompensat cu cinci premii Oscar, de la 20.30, filmul ”Hobbitul: Bătălia celor cinci ostiri”, iar de la 23.00, filmul ”Prieteni cu copii”.

În a doua zi de Crăciun, Andreea Esca, Smiley, Pavel Bartoş şi Magda Palimariu vor participa la o ediţie specială a emisiunii ”Jocuri de celebritate”, de la 20.30, iar de la ora 22.00, postul de televiziune va  difuza filmul ”Oameni mari şi fără minte 2”.

Antena 1

Sâmbătă, în Ajunul Crăciunului, Antena 1 va difuza, de la ora 20.00, finala show-ului ”Te cunosc de undeva!”, aflat la cel de-al zecelea sezon, în care Maria Buză şi Pepe, Adina Răducan, Nico, Lucian Ionescu şi Şerban Copoţ vor concura pentru marele premiu de 15.000 de euro. Punctele pentru transformările speciale pe care aceştia le-au pregătit le vor fi oferite atât de juraţii Ozana Barabancea, Andreea Bălan, Andrei Aradits şi Aurelian Temişan, cât şi de colegii lor nefinalişti, Amna, Misha, Dima Trofim şi Dorian Popa.

De la ora 23.15, Antena 1 va difuza momente din concertul Horia Brenciu & HB orchestra, susţinut pe 4 şi 5 noiembrie, la Sala Palatului.

Duminică, în prima zi de Crăciun, în grila Antena 1 este programată premiera noii emisiuni ”Uniplay Show”, prezentate de Horia Brenciu şi Diana Munteanu. În fiecare ediţie a emisiunii, două echipe formate din vedete vor fi supuse unor probe amuzante şi vor trece prin confruntări diverse.

Pentru a putea participa la Uniplay Bingo TV, care va fi integrat în emisiunea Uniplay Show, este necesară achizitionarea biletelor de joc de la unul din punctele de vânzare Uniplay, aflate în centrele comerciale la standurile destinate special acestui joc, dar şi in mediul online, pe www.Uniplay.ro. Premiile puse în joc sunt în valoare de 1.500.000 de euro.

Happy Channel

În Ajunul Crăciunul, de la 18.00, Happy Channel va transmite filmul ”Idilă de Crăciun/ Angels and Ornaments”, iar de la ora 20.00, filmul “Crăciun în Louisiana/ Christmas on the Bayou”, urmat, de la ora 22.00, de filmul ”Cuplaţi de Sărbători/ Hitched for Holidays”.

În prima zi de Crăciun, Happy Channel va difuza, începând de la ora 09.00, filmele ”O minune de căţel/ The Christmas Shepherd”, ”Globul de zăpadă”/ A Snow Globe Christ-mas”, iar de la ora 20.00 – ”Un cadou de Crăciun/ Christmas Tail” şi “Căsătoriţi de Crăciun/ Christmas Wedding Date”.

Prima TV şi Kanal D

În Ajunul Crăciunului, începând cu ora 20.30, Prima TV va difuza filmele ”Crăciun/ Noel” (2004), ”Harababura” (1990), ”Sosesc păsările călătoare” (1984) şi ”Brâncuşi din eternitate” (2014), în timp ce Kanal D va difuza, începând cu ora 20.00, o ediţie specială de Crăciun a emisiunii ”Asta-i România!”, precum şi filmele ”Numai peste cadavrul ei” (2008), ”Ai grijă ce-ţi doreşti” (2009). Emisiunea ”Asta-i România” va fi difuzată şi în Ajunul Crăciunului, de la ora 20.00.

Duminică seară, Prima TV va difuza comedia ”Salvaţi Crăciunul” (2010), de la ora 22.30, drama ”Prin cenuşa imperiului”, de la ora 00.15, şi filmul ”Happy End” (2006), de la ora 02.30, în timp ce Kanal D va difuza, de la ora 20.00, drama ”Fiul lui Dumnezeu” (2014), filmul de acţiune ”Furtul de diamante” (2011), de la ora 23.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.