Prima punere în scenă a musicalului ”Dorian Grey”, inspirat după opera lui Oscar Wilde şi produs de creatorul de modă Pierre Cardin, va avea premiera mondială în sala La Fenice din Veneţia, pe 6 şi 7 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dorian Grey” este un musical care împleteşte muzica clasică şi pop, iar costumele folosite de interpreţi sunt create de Pierre Cardin, a anunţat directorul artistic al operei, Roberto Basilicati, citat de le Figaro. 

Rolul titular în premiera mondială va fi deţinut de Matteo Setti, cunoscut în Italia pentru interpretarea rolului Gringoire în comedia muzicală ”Notre-Dame de Paris”. 

A fost prevăzut şi un turneu în străinătate pentru spectacolul produs de creatorul în vârstă de 94 de ani. Această colaborare între La Fenice şi Pierre Cardin va fi ocazia de a celebra intrarea stilistului în marea familie a donatorilor şi susţinătorilor celebrei opere veneţiene. 

Pierre Cardin, născut în regiunea Veneţia la 2 iulie 1922, sărbătoreşte anul acesta 70 de ani de carieră în modă. 

”Unchiul meu a desenat două costume pentru acest spectacol, pe cel al lui Dorian Grey şi pe cel al sufletului său, jucat de mimul Thibault Servière”, a precizat Rodrigo Basilicati, director artistic şi scenograf al spectacolului. Inspirat după romanul lui Oscar Wilde, textele şi muzica sunt semnate de Daniele Martini, autor al spectacolului ”Casanova” (2010) şi ”Hamlet” (2014).

Înainte de premiera de la Veneţia, va fi prezentată, pe 27 iulie, o ”versiune redusă” a musicalului, la Festivalul de Artă Lirică şi de Teatru Lacoste.

Castelul Lacoste din Provence, unde celebrul marchiz de Sade şi-a petrecut ultimii cei mai fericiţi ani din viaţa sa, aparţine din 2001 creatorului şi omului de afaceri francez. 

Pierre Cardin, care şi-a început cariera de croitor la Christian Dior, în 1946, a produs mai mult de 500 de spectacole şi aproape 50 de ani, în plus faţă de activitatea sa în modă. El a lansat Espace Cardin la Paris, care adăposteşte din 1970 un teatru, un cinematograf şi o sală de expoziţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.