America Movil, o companie deţinută de magnatul mexican Carlos Slim, a transmis, marţi, că va lansa un post de televiziune dedicat publicului mexican din Statele Unite ale Americii, în cursul acestui an, canalul urmând să intre în competiţie cu radiodifuzori precum Univision şi Telemundo, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postul de televiziune, care se va numi Nuestra Vision, va transmite programe create de departamentul Publicidad y Contenido Editorial al America Movil, a precizat compania într-un mesaj însoţit de un video de prezentare online.

”Nuestra Vision este dedicat mexicanilor, este realizat de mexicani şi transmis din Mexic”, se arată în voice-over-ul materialului video, în care apar imagini din Mexic.

Carlos Slim, o persoană influentă în domeniul pay TV din America Latină, a fost împiedicat să se implice în piaţa mexicană de autorităţile de reglementare naţionale, care sunt conştiente de puterea sa financiară, provenită din ”imperiul” pe care l-a construit în domeniul telecomunicaţiilor. 

America Movil este una dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă din America Latină, prin intermediul căreia Carlos Slim a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, din ultimii câţiva ani.

Univision deţine un parteneriat cu radiodifuzorul-lider din Mexic, Televisa, care s-a luptat timp de mai mulţi ani cu magnatul Carlos Slim în piaţa de telecomunicaţii mexicană, pe care acesta o domină. 

Nuestra Vision va difuza ştiri, filme şi evenimente sportive importante, potrivit comunicatului transmis de America Movil, care precizează că obiectivul companiei este ca postul de televiziune să fie ”100% mexican şi să promoveze patrimoniul Mexicului”.

Lansarea noului canal de televiziune va avea loc într-o atmosferă tensionată între Mexic şi începerea mandatului celui de-al 45-lea preşedinte american, Donald Trump, care are o poziţie agresivă faţă de economia mexicană şi a stârnit teamă făcând comentarii despre migranţi.

Donald Trump a propus sancţiuni pentru producătorii de bunuri mexicane, într-un demers de readucere a investiţiilor şi locurilor de muncă în Statele Unite ale Americii, şi a ameninţat că va anula un acord comercial care se află la baza modelului de export mexican.

Carlos Slim l-a criticat pe republicanul Donald Trump în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din SUA, dar după ce l-a întâlnit la o cină, luna trecută, şi-a format o impresie ”foarte bună” despre preşedintele-ales. 

În Statele Unite ale Americii trăiesc aproximativ 35 de milioane de persoane mexicane sau care au origini în Mexic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.