Producătoarea Eurovision România 2016, Iuliana Marciuc, a declarat, pentru News.ro, că va stabili un buget pentru participarea la competiţia muzicală de la Stockholm după data de 15 martie, în urma unei vizite în capitala Suediei, şi că se va adresa Institutului Cultural Român (ICR), Ambasadei României şi Guvernului pentru sprijin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu avem un buget. Mă întorc cu un buget de la Stockholm, săptămâna viitoare, weekendul celălalt, după data de 15 martie, când ne întâlnim cu toţi şefii de delegaţii şi ne prezintă amănunte despre show-ul din acest an, despre bugetele pe care le oferă pentru îmbunătăţirea show-ului şi despre caracteristicile tehnice şi ale scenei pentru show-ul basic, adică ceea ce ei pun la dispoziţie”, a declarat Iuliana Marciuc, după finala selecţiei naţionale.

Aceasta a adăugat că nu poate anticipa o sumă şi că se va adresa şi ICR, care a sprijinit delegaţia TVR în deplasarea la Viena, de anul trecut, Ambasadei României la Stockholm, dar şi Guvernului României, pentru că ”că muzica este una dintre valorile noastre naţionale”. 

”Vom cere sprijin Institutului Cultural Român, Ambasadei României la Stockholm şi Guvernului. Televiziunea română promovează valorile naţionale şi noi, în aceste momente, trebuie să realizăm pentru Stockholm un show de excepţie”, a mai spus Marciuc.

Ea a mai explicat că la ediţia din acest an a selecţiei naţionale la Eurovision a schimbat sistemul de votare pentru a asigura mai multă transparenţă şi pentru a aduce îmbunătăţiri.

”Credem că aceste îmbunătăţiri vin de la public, de la publicul TVR pe care îl dorim să se întoarcă către noi, şi atunci am dat Cezarului ce-i al Cezarului şi ne-am gândit că este important juriul, şi de aceea am ales un juriu de profesionişti, ne-am gândit că sunt ei importanţi ca artişti şi de aceea am făcut un recital al juriului, dar tot la fel de mult ne-am gândit că, până la urmă, publicul este al televiziunii naţionale şi publicul este cel care trebuie să ducă piesa la Stockholm”, a adăugat ea.

Ovidiu Anton a câştigat Eurovision România 2016 cu 6585 de voturi, pe locul al doilea situându-se Vanotek feat. The Code & Georgian, cu 4702 de voturi. Câştigătorul a mai concurat, în ultima etapă a competiţiei naţionale, cu Doru Todoruţ şi Irina Baianţ (locul 6), M I H A I (Mihai Trăistariu), situat pe locul 5, trupa Dream Walkers (locul 4) şi Florena (locul 3).

Finala selecţiei naţionale a avut loc duminică seara, pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, şi a putu fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR HD, TVR Moldova, iar online pe TVR+ şi eurovision.tvr.ro.

Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.