George Orbean a fost ales de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean având şapte voturi favorabile, faţă de cele şase primite de Irina Radu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniţi la Palatul Parlamentului într-o primă şedinţă, membrii Consiliului de Administraţie l-au ales ca preşedinte-director pe general al TVR pe George Orbean, reprezentantul Guvernului în CA. Informaţia a fost confirmată pentru News.ro de către noul director general.

Orbean a fost propus de Guvern şi a fost ales cu 7 voturi din 13 de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR. Irina Radu, propunerea PSD pentru şefia CA, a primit 6 voturi favorabile. 

George Orbean urmează să fie audiat în Comisiile reunite de Cultură, iar mai apoi va fi supus votului în plenul reunit al celor două camere. Votul va fi secret cu bile. 

Dacă plenul reunit al celor două camere îl va valida pe Orbean pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, acesta va depune jurământul în faţa plenului reunit. 

George Orbean a intrat în presă în 1993, ca reporter la radio Contact Ploieşti. A lucrat ca reporter, editor, producător şi manager de proiect. A fost managerul de proiect al postului Digi 24, între 2011 şi 2013. Anterior, a lucrat un an, tot din postura de manager de proiect, la Chişinău, la Jurnal Tv. În perioada ianuarie 2008 – aprilie 2009, a fost producător general la Media Mall. În mandatul lui Stelian Tănase ca preşedinte general al televiziunii publice, George Orbean a ocupat funcţia de consilier, funcţie din care a demisionat.

Plenul reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor i-a validat, marţi, cu 312 voturi ”pentru”, 21 ”împotrivă”, pe cei 13 membri ai Consiliului de Administraţie al TVR

Noul Consiliu este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu , Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.