Ediţia proză scurtă a Festivalului Internaţional de Literatură şi Lectură va avea loc în perioada 23 - 25 septembrie la Bistriţa, unde sunt invitaţi mai mulţi scriitori şi editori care vor citi şi dialoga cu publicul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La eveniment sunt invitaţi 11 scriitori, între care se află Marius Chivu, Ardian-Christian Kyçyku, Philip Ó Ceallaigh, Cezar Paul Bădescu şi Lucian Dan Teodorovici, informează organizatorii.

Proza scurtă este unul dintre genurile care au cunoscut cea mai spectaculoasă revenire în literatura română a ultimilor ani.

Având la bază proiectul ”Cui îi e frică de literatură?”, festivalul îşi propune să dezvolte o relaţie dinamică între cititori şi scriitori prin evenimente care pun cititorul pe o poziţie de forţă. În acest sens, proza scurtă poate fi una dintre cele mai eficiente modalităţi de a câştiga cititorii tineri de partea literaturii române actuale.

În fiecare zi a festivalului, scriitorii invitaţi se vor întâlni cu elevii de la două dintre liceele de elită din Bistriţa - Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu“ şi Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu“.

Serile vor fi dedicate lecturilor de proză scurtă, urmate de discuţii informale cu scriitorii.

În cea de-a treia zi a festivalului, va avea loc o dezbatere cu editorii Laura Albulescu, Simina Diaconu şi Dan Pleşa, care, prin activitatea lor, au încurajat proza scurtă, fie prin publicarea acesteia în volum, fie prin coordonarea unor publicaţii dedicate genului.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Lectură este organizat de Societatea de Concerte Bistriţa şi este finanţat prin programul Acces al Ministerului Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.