Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, sărbătoreşte Ziua Culturii Române recitând un fragment din Scrisoarea I, de Mihai Eminescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În înregistrarea video postată pe contul de Facebook al ambasadei, ambasadorul britanic recită: "La-nceput, pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă/Pe când totul era lipsă de viaţă şi voinţă". Fragmentul pe care îl recită se încheie cu versurile: "De atunci şi până astăzi colonii de lumi pierdute/Vin din sure văi de chaos pe cărări necunoscute/Şi în roiuri luminoase izvorând din infinit,/Sunt atrase în viaţă de un dor nemărginit".

Şi predecesorul său, Martin Harris, a recitat din Eminescu, în 2013 el optând pentru poezia "Revedere". La finalul mandatului său, a recitat "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie".

 

Data de 15 ianuarie, data naşterii poetului Mihai Eminescu, a fost declarată în 2010 Zi a Culturii Naţionale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.