Un cuplu de francezi a fost condamnat, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru tăinuirea a sute de lucrări semnate de Pablo Picasso, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Electricianul Pierre Le Guennec şi soţia sa, Danielle, au ţinut, timp de 40 de ani, 180 de tablouri şi 91 de desene ale artistului spaniol, în garajul casei lor.

Pierre Le Guennec a lucrat la casa ultimei soţii a lui Picasso, la începutul anilor 1970.

Pe lângă sentinţa dată de un tribunal din Aix-en-Provence, cei doi sunt obligaţi să restituie lucrările moştenitorilor lui Pablo Picasso şi să plătească cheltuielile de judecată.

Procesul a început în urmă cu şase ani, când soţii Le Guennec au dus cele 180 de tablouri şi carnetul cu 91 de desene pentru a fi evaluate, astfel, dezvăluind existenţa lor.

Valoarea totală a operelor a fost estimată la 60 -100 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

Pierre Le Guennec, în vârstă de 77 de ani, a lucrat timp de mai mulţi ani la vila lui Picasso din Mougins, oraş aflat pe Riviera Franceză.

El a susţinut, în timpul procesului, că lucrările i-au fost date de Jacqueline Picasso, după moartea soţului ei, la vârsta de 91 de ani, în 1973, ceea ce a creat o dispută legală între văduvă şi fiul său, Claude.

Avocatul lui Claude Picasso, Jean-Jacques Neuer, a declarat vineri că lucrările sunt în stare perfectă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.