BBC Studios va face echipă cu activista de mediu Greta Thunberg pentru o serie de filme documentare care vor prezenta campania internaţională a adolescentei suedeze, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia comercială a radiodifuzorului britanic a anunţat proiectul la salonul de prezentare al BBC Showcase, luni. 

"Schimbarea climatică este probabil cea mai importantă problemă din viaţa noastră, aşa că este necesară o serie care să prezinte faptele şi ştiinţa din spatele acestui subiect complex", a spus Rob Liddell, producător executiv la BBC Studios. "Ca să putem face asta împreună cu Greta, este un privilegiu extraordinar să aflăm cum este să fii un simbol şi una dintre cele mai cunoscute feţe de pe planetă".  

În timp ce filmele o vor arăta pe tânăra activistă atunci când se întâlneşte cu oamenii de ştiinţă şi experţii în schimbările de climă, vor aborda şi transformarea adolescentei în vârstă de 17 ani în adult. 

"Filmele vor arăta şi călătoria ei către persoana adultă, pe măsură ce continuă să se confrunte cu consecinţele inacţiunii din lumea reală, şi vor prezenta unele dintre momentele de linişte, în timp ce-şi scrie discursurile de impact care acum sunt difuzate şi analizate în întreaga lume, pe măsură ce îşi trăieşte viaţa de adolescent ca oricare altul", se arată în comunicatul BBC Studios. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.