Agenţia de presă Reuters şi cotidianul The New York Times au câştigat ex aequo premiul Pulitzer pe 2016 pentru Fotografie Breaking News, graţie unor imagini despre criza refugiaţilor din Europa şi Orientul Mijlociu, au anunţat, luni seară, reprezentanţii Comitetului Pulitzer, care decernează aceste distincţii, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de presă Associated Press a câştigat trofeul aferent categoriei ”Serviciu public” pentru o serie de articole care au dezvăluit abuzurile comise asupra angajaţilor din comerţul cu peşte din Asia de Sud-Est, în urma cărora 2.000 de persoane au fost eliberate din ”captivitate” şi au fost implementate reforme ample într-o industrie ce reprezintă un furnizor major de produse din peşte pentru Statele Unite.

 

Cotidianul Los Angeles Times s-a impus la categoria ”Breaking News” graţie felului în care a acoperit din punct de vedere mediatic masacrul comis în San Bernardino.

 

Cotidianul The New York Times deţine recordul de premii Pulitzer câştigate până la ediţia din acest an, cu 117 trofee, şi a primit în 2016 alte două distincţii, impunându-se la categoriile ”Fotografie Breaking News” şi ”Jurnalism internaţional” - cu un articol despre abuzurile la care sunt supuse femeile din Afganistan.

 

The Boston Globe, Tampa Bay Times şi The New Yorker au câştigat, de asemenea, două premii fiecare.

Tampa Bay Times şi Sarasota Herald-Tribune au împărţit premiul Pulitzer pe 2017 la categoria ”Jurnalism de investigaţie”. Cele două ziare din Floria au câştigat acest trofeu pentru un articol - scris în colaborare - despre violenţa şi neglijenţa din spitalele de boli mintale din acest stat american.

Tampa Bay Times a câştigat al doilea premiu Pulitzer în acest an, la categoria ”Jurnalism local”, cu un articol scris de trei dintre reporterii săi, despre consecinţele pe care le are calitatea scăzută a învăţământului din şcolile publice din Florida, considerate ”uzine ale eşecului”.

Trofeul aferent categoriei ”Jurnalism naţional” a revenit cotidianului Washington Post pentru înfiinţarea unei baze de date ce conţine informaţii despre împuşcăturile fatale ale Poliţiei americane. 

În categoriile artistice, musicalul ”Hamilton”, pus în scenă pe Broadway, a câştigat premiul Pulitzer la categoria ”Teatru”, iar Viet Thanh Nguyen s-a impus la categoria ”Ficţiune” cu volumul ”The Sympathizer”, care spune povestea unui imigrant vietnamez în Statele Unite.

Câştigătorii tuturor celor 21 de categorii au fost anunţaţi într-o conferinţă de presă organizată la Universitatea Columbia din New York. Premiile Pulitzer sunt cele mai respectabile distincţii din jurnalismul american.

Lista completă a câştigătorilor premiilor Pulitzer 2016:

Servicii Publice - Associated Press

Breaking News - Los Angeles Times

Jurnalism de investigaţie - Leonora LaPeter Anton şi Anthony Cormier de la Tampa Bay Times şi Michael Braga de la Sarasota Herald-Tribune

Jurnalism analitic - T. Christian Miller de la ProPublica şi Ken Armstrong de la The Marshall Project

Jurnalism local - Michael LaForgia, Cara Fitzpatrick şi Lisa Gartner de la Tampa Bay Times

Jurnalism naţional - The Washington Post

Jurnalism internaţional - Alissa J. Rubin de la The New York Times

Cronică - Kathryn Schulz de la The New Yorker

Comentariu - Farah Stockman de la The Boston Globe

Critică - Emily Nussbaum de la The New Yorker

Editorial - John Hackworth de la Sun Newspapers din Charlotte Harbor (Florida)

Caricatură - Jack Ohman de la Sacramento Bee

Fotografie Breaking News - Tyler Hicks, Mauricio Lima, Sergey Ponomarev şi Daniel Etter de la The New York Times şi Departamentul Foto al agenţiei Reuters

Fotoreportaj - Jessica Rinaldi de la The Boston Globe

Arte 

Ficţiune - ”The Sympathizer”, de Viet Thanh Nguyen

Teatru - ”Hamilton”, de Lin-Manuel Miranda

Istorie - ”Custer’s Trials: A Life on the Frontier of a New America”, de T.J. Stiles

Biografie - ”Barbarian Days: A Surfing Life”, de William Finnegan

Poezie - ”Ozone Journal”, de Peter Balakian

Non Ficţiune - ”Black Flags: The Rise of ISIS”, de Joby Warrick

Muzică - ”In for a Penny, In for a Pound”, de Henry Threadgill

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.