Portalul de servicii online al Ministerului Afacerilor Interne – https://hub.mai.gov.ro/ a fost accesat de peste opt milioane de ori şi au fost create peste 452.000 de conturi (identităţi electronice), au transmis reprezentanţii instituţiei. Aproape 470.000 de persoane şi-au obţinut cazierul judiciar on-line, de la implementarea acestui serviciu pe platforma MAI, la începutul lunii februarie 2023. De asemenea, au fost înregistrate peste 365.000 de accesări în cazul celor care au fost interesaţi de cazierul rutier. Acest serviciu a fost operaţionalizat începând cu data de 18 mai 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste un milion de programări pentru paşapoarte

Aproximativ 1,14 milioane de cetăţeni români au beneficiat de avantajele serviciului ePAŞAPOARTE, care permite programarea on-line pentru depunerea documentelor în vederea obţinerii paşaportului, mai arată comunicatul de presă al MAI.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Prin acest serviciu puteţi selecta data, ora şi locul în care vreţi să mergeţi pentru depunerea documentelor necesare eliberării paşapoartelor.

Peste 1,5 milioane de accesări ale secţiunii de recrutare în MAI

Serviciul de recrutare online al MAI a fost cel mai accesat, de peste 1,5 milioane de ori. Toate anunţurile privind concursurile organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne sunt postate pe hub.mai.gov.ro începând cu data de 16 octombrie 2023.

Prin intermediul HUB-ului MAI, cetăţenii pot obţine certificatul de cazier judiciar, istoricul sancţiunilor rutiere, diverse avize pentru urbanism, amenajarea teritoriului şi autorizaţii de construcţie ori desfiinţare. De asemenea, se pot programa online în vederea eliberării paşaportului şi pot consulta anunţurile de concurs referitoare la funcţii vacante în Ministerul Afacerilor Interne.

HUB-ul de servicii, dezvoltat şi implementat la nivelul MAI, are ca obiectiv simplificarea accesului cetăţenilor şi al mediului privat la serviciile furnizate de către structurile ministerului, mai spune sursa citată.

HUB-ul se aliniază cerinţelor moderne de digitalizare, punând accentul pe uşurinţa de navigare şi interacţiune, concomitent cu respectarea normelor de securitate a datelor.  Platforma este în continuă dezvoltare, noi servicii publice electronice urmând să fie disponibile în viitorul apropiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.