Atentatul la viaţa premierului slovac Robert Fico nu are nicio justificare, este o crimă odioasă, spune liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care i-a trimis o telegramă omologului său slovac, Zuzana Caputova, exprimându-şi totodată urările de însănătoşire grabnică pentru premier, relatează TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aflat cu indignare despre atentatul la viaţa premierului Republicii Slovace, Robert Fico. Această crimă odioasă nu poate avea nicio justificare", a scris Putin, telegrama sa fiind publicată pe site-ul Kremlinului.

"Îl cunosc pe Robert Fico ca pe un om curajos şi puternic în spirit. Sper foarte mult că aceste calităţi îl vor ajuta să reziste în această situaţie dificilă", a spus liderul rus.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

"Vă rog să îi transmiteţi cel mai sincer sprijin, precum şi urări de însănătoşire grabnică şi completă", i-a cerut Putin preşedintei Slovaciei.

Premierul slovac Robert Fico a fost rănit într-o tentativă de asasinat în oraşul Handlova. Politicianul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Banska Bistryca, viaţa sa fiind în pericol.

Potrivit presei locale, Fico a fost rănit probabil la nivelul membrelor, pieptului şi stomacului, martorii oculari auzind 4-5 focuri de armă. Potrivit postului de televiziune JOJ, un bărbat de 71 de ani a deschis focul. Suspectul a fost reţinut.
 
Fico este cunoscut pentru criticile sale la adresa strategiei Occidentului privind situaţia din Ucraina, notează agenţia de presă a statului rus. Guvernul său, care a venit la putere în octombrie 2023, a oprit livrările militare către Kiev. De asemenea, premierul s-a pronunţat în favoarea "standardizării relaţiilor" cu Rusia, menţionează TASS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.