Preşedintele francez Emmanuel Macron a decis miercuri să declare starea de urgenţă în Noua Caledonie, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Republicii a cerut ca decretul privind declararea stării de urgenţă în Noua Caledonie să fie înscris pe ordinea de zi a Consiliului de Miniştri, care se reuneşte la ora (locală) 16.30 (17.30, ora României)”, anunţă într-un comunicat Palatul l'Élysée.

Preşedinţia franceză evocă în acest comunicat un bilanţ de trei morţi şi un jandarm ”rănit foarte grav”.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Situaţia a ”scăpat de sub control”, declară BFMTV o locuitoare a acestui teritoriu francez, baricadată în locuinţă.

Claudia, o locuitoare din Nouméa, s-a baricadat acasă şi se aşteaptă la ”o noapte agitată”, în timp ce violenţe continuă să aibă loc.

”Având în vedere ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută (de marţi spre miercuri), mi-e frică (...). (Situaţia) a scăpat de sub control”, declară ea postului francez.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a luat decizia de a plasa Noua Caledonie în stare de urgenţă în urma unei şedinţe a Consilului Apărării.

Un jandarm a fost rănit miercuri prin împuşcare, iar viaţa îi este în pericol.

El a fost rănit grav miercuri, în revolte, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Jandarmul a fost împuşcat în cap, la Plum, la aproximativ 20 de kilometri de Nouméa, către ora locală 20.20 (12.20, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.