Suspectul arestat miercuri după ce a tras cu o armă de foc în premierul slovac Robert Fico a fost inculpat cu privire la ”tentativă de omor”, anunţă joi ministrul slovac de Interne, Matus Sutaj Estok, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţia slovacă lucrează la o versiune unică a atacului, iar suspectul a fost inculpat de tentativă de omor cu premeditare”, a declarat în faţa presei ministrul slovac.

Atacul a fost ”motivat de consideraţii politice”, a declarat Matus Sutaj Estok.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Suspectul, identiificat de presa slovacă ca fiind Juraj Cintula, un scriitor în vârstă de 71 de ani, este un ”lup solitar”, a adăugat el.

Joi, premierul slovac se afla într-o stare stabilă, dar în continuare ”foarte gravă”, după ce a fost împuşcat cu mai multe gloanţe, unul în abdomen.

Atacul împotriva şefuluiu populist de Guvern, un apropiat al Rusiei, a provocat un val de indignare în rândul liderilor din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.