Forţele de Apărare Israeliene (IDF) afirmă că un atac cu drone lansat din sudul Libanului a lovit, joi, o zonă din oraşul de graniţă Metula din Israel şi a rănit trei soldaţi israelieni, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Soldaţii au fost evacuaţi la spital pentru tratament medical. Familiile lor au fost anunţate”, a afirmat IDF, într-o declaraţie.

Gruparea Hezbollah din Liban a susţinut, joi, că a vizat mai multe zone din interiorul teritoriului israelian, inclusiv una din Metula. Gruparea a publicat şi imagini video cu atacul din Metula.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Joi, Hezbollah a anunţat moartea a doi luptători, fără a oferi alte detalii.

Israelul a lovit, într-un atac desfăşurat noaptea, ”un complex de producere şi depozitare a armelor, care aparţine proiectului Hezbollah pentru rachete de precizie de la Jebel Shams, în Bekaa”, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene Daniel Hagari.

”Atacul s-a desfăşurat ca răspuns la tirurile Hezbollah asupra unui sit militar situat în apropiere de intersecţia Golani.

Potrivit bilanţului publicat, marţi, de Ministerul libanez de Sănătate Publică, cel puţin 355 de persoane au fost ucise în Liban din 8 octombrie, ca rezultat al ”agresiunii israeliene asupra sudului Libanului”.

Alte 1.426 de persoane au fost rănite, a adăugat ministerul.

Cel puţin 93.040 de persoane au fost strămutate din zone şi oraşe din apropierea graniţei cu Israel de la începutul conflictului, a adăugat ministerul Sănătăţii din această ţară, în raportul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.