Reprezentanţii Aeroportului Oradea au inaugurat, sâmbătă, un nou terminal, care este echipat cu facilităţi moderne şi are o suprafaţă extinsă la 12.500 de mp. Astfel, capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublată, ajungând la 800 de pasageri pe oră, au fost introduse sisteme digitalizate pentru a uşura procesarea pasagerilor şi a bagajelor, a fost implementat un sistem inteligent de management al clădirii şi extinsă platforma de parcare la 320 de locuri. Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 234,730,092.42 lei, iar valoarea eligibilă este de 184,904,569.04 lei, din care 181,206,477.07 reprezintă finanţarea nerambursabilă (echivalentă cu 98% din valoarea totală eligibilă)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Inaugurarea noului terminal al Aeroportului Oradea reprezintă o etapă semnificativă în evoluţia şi modernizarea infrastructurii sale. Echipat cu facilităţi moderne, acesta marchează debutul unei transformări majore pentru aeroport, având în vedere nevoile în continuă creştere ale pasagerilor. Pasagerii de pe zborul Hisky H45679 către Hurghada au fost primii care au păşit în noul terminal, fiind întâmpinaţi cu o atenţie deosebită din partea personalului aeroportului. Aceştia au primit cadouri personalizate potrivite pentru o zi la plajă şi au avut parte de gustări dulci pentru a-şi începe călătoria într-un mod plăcut”, arată comunicatul de presă al Echipei R.A. Aeroportul Oradea.

În proiectul „Extinderea şi eficientizarea terminalului de pasageri nr.1 al Aeroportului Oradea” au fost realizate următoarele lucruri:

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

- Suprafaţa terminalului a fost extinsă la 12.500 de metri pătraţi;

- Capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublată, ajungând la 800 de pasageri pe oră;

- Au fost introduse sisteme digitalizate pentru a facilita procesarea pasagerilor şi a bagajelor lor;

- A fost implementat un sistem inteligent de management al clădirii;

- A fost extinsă platforma de parcare la 320 de locuri de parcare.

Proiectul „Extinderea şi eficientizarea terminalului de pasageri nr.1 al Aeroportului Oradea” cod SMIS 2014+ 157787a fost finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 234,730,092.42 lei, iar valoarea eligibilă este de 184,904,569.04 lei, din care 181,206,477.07 reprezintă finanţarea nerambursabilă (echivalentă cu 98% din valoarea totală eligibilă), mai spune sursa citată.

Foto: Echipa R.A. Aeroportul Oradea
Foto: Echipa R.A. Aeroportul Oradea
Foto: Echipa R.A. Aeroportul Oradea
Foto: Echipa R.A. Aeroportul Oradea
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.