Un expert legist a publicat un nou raport privind moartea lui Diego Maradona. Acesta a fost făcut public luni, iar contraexpertiza sa ar putea să schimbe complet situaţia, în condiţiile în care opt cadre medicale au fost acuzate de moartea lui Maradona şi urmează să fie judecatei la 4 iunie, relatează Ouest France.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La mai bine de trei ani de la moartea sa, nu există încă prea multe certitudini în legătură cu moartea lui Diego Maradona. Noul raport privind cauzele morţii sale ar putea chiar să pună sub semnul întrebării procedurile penale lansate împotriva celor opt cadre medicale acuzate că au jucat un rol în decesul său.

Mundo Deportivo scrie că un expert medico-legal a efectuat o investigaţie la cererea lui Leopoldo Luque, neurochirurgul lui Pibe de Oro. Scopul acestei a doua expertize a fost acela de a contesta examenul medical efectuat în 2021, care îi considera pe Luque şi pe alţi medici responsabili de moartea fostului jucător.

De la începutul procedurilor judiciare, acuzaţii au negat orice neregulă în tratamentul aplicat lui Maradona, care a murit la doar 60 de ani. Cufundată într-un doliu profund, Argentina a avut nevoie de mai multe săptămâni pentru a-şi reveni după pierderea idolului său.

Suspiciunile s-au înmulţit în urma morţii campionului mondial din 1986, iar cabinetele medicilor şi locuinţele sale au fost percheziţionate de poliţie.

În urma acestor percheziţii, procurorii au decis în cele din urmă să îi acuze pe cei opt profesionişti de omor, iar acum ei riscă între 8 şi 25 de ani de închisoare. Procesul va începe la 4 iunie.

Factorii externi i-ar fi putut cauza moartea

Potrivit raportului medicului legist Pablo Ferrari, publicat luni, ritmul cardiac neregulat şi ridicat al lui Maradona ar putea fi de origine naturală sau rezultatul unui factor "extern". Un drog precum cocaina, de care nativul din Lanus făcuse abuz în trecut, ar fi putut fi, aşadar, cauza.

Această nouă ipoteză marchează o răsturnare de situaţie în cazul morţii legendei fotbalului.

Procurorii preferă să trateze situaţia cu calm: "Nu există noutăţi în acest caz. Criticile au vizat chiar contraexpertiza, care a fost pregătită în 72 de ore şi se bazează pe "o parte minimă a probelor prezentate de apărare".

Maradona a murit la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, de insuficienţă cardiacă acută, în timp ce se recupera după o operaţie suferită la creier.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.