Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé, a fost desemnat, luni, pentru a cincea oară consecutiv, cel mai bun jucător din Ligue 1, în cadrul Trofeelor UNFP de la Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mbappé, care a jucat duminică ultimul său meci pe Parc des Princes în tricoul PSG, şi-a îmbunătăţit un record pe care îl deţinea deja: niciodată un jucător nu a mai câştigat de atâtea ori acest premiu, care este decernat de sindicatul jucătorilor (UNFP) din 1994 şi ai cărui câştigători sunt aleşi de colegii lor.

Mbappé i-a devansat pe coechipierul său Ousmane Dembélé şi pe Pierre Lees-Melou de la Brest.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Este un capitol din viaţa mea care se apropie de sfârşit. Ligue 1 este încă o parte importantă din viaţa mea. Am încercat să îi fac dreptate, să fiu un reprezentant demn al acestui campionat. Plec cu capul sus. Dar nu aş fi putut face acest lucru fără Monaco şi, bineînţeles, fără PSG, unde m-am întâlnit cu jucători excepţionali", a spus el. 

Printre toate recordurile pe care le deţine deja, Mbappé, care a marcat din nou duminică, în ciuda înfrângerii lui PSG cu 3-1 pe teren propriu cu Toulouse, este pe cale să devină cel mai bun marcator al campionatului pentru al şaselea an consecutiv.

"Astăzi, sunt doar un băiat de 25 de ani care vă mulţumeşte. În Ligue 1, am avut mereu impresia că sunt iubit şi este un sentiment plăcut", a adăugat Mbappé, în faţa tatălui său, Wilfrid, care avea lacrimi în ochi.

Cel mai bun antrenor a fost desemnat Eric Roy, de la Brest, cel mai bun portar a fost Gianluigi Donnarumma (PSG), iar Warren Zaïre-Emery (PSG) a fost ales cel mai bun tânăr jucător.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.