Un tânăr în vârstă de 21 de ani este suspectat că a produs un accident în judeţul Suceava, eveniment în urma căruia un bărbat de 26 de ani a murit, şoferul fugind de la faţa locului. Suspectul a fost găsit două ore mai târziu. El era beat şi s-a baricadat într-o locuinţă, poliţiştii reuşind să-l scoată de acolo pentru a îl duce la audieri, în urma intervenţiei unui negociator. Poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 ore a bărbatului, acesta urmând a fi prezentat unităţii de parchet şi instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - IPJ Suceava preczează că, după identificarea şi localizarea şoferului de 21 ani, poliţiştii au dispus măsuri de preluare a acestuia, cu respectarea strictă a legislaţiei şi a procedurilor legale în vigoare.

”Astfel, având în vedere refuzul bărbatului de a permite accesul pe o proprietate privată, poliţiştii au dispus în regim de urgenţă accesarea mecanismelor legale, respectiv informarea unităţii de parchet, în vederea solicitării de către procuror şi emiterii de către judecător a unei autorizaţii de percheziţie domiciliară, instrument legal pentru pătrunderea în imobilul în care se afla bărbatul. De asemenea, poliţiştii au avut în atenţie, în permanenţă, zona în care se afla bărbatul şi au dispus măsuri de securizare a arealului, în paralel iniţiind o procedura de negociere, în vederea preluării bărbatului, fără incidente”, arată Inspectoratul. 
 
IPJ Suceava precizează că, urmare a demersurilor efectuate, s-a reuşit preluarea în condiţii de siguranţă a bărbatului, fără a fi necesara utilizarea forţei sau a armamentului din dotare.
 
”În cauză, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 ore a bărbatului, acesta urmând a fi prezentat unităţii de parchet şi instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

ŞTIREA INIŢILĂ - Ancheta în acest caz a demarat miercuri, după ce în cursul dimineţii, în jurul orei 6:20, poliţiştii au fost anunţaţi că pe drumul judeţean care face legătură între localităţile Moara şi Frumoasa din judeţul Suceava se află un om mort. Cadavrul a fost identificat ca fiind al unui bărbat de 26 de ani, iar primele verificări au arătat că acesta a fost, cel mai probabil, victima unui accident rutier.

Imediat poliţiştii au demarat activităţi de căutare şi identificare a maşinii implicate, reuşind să-l localizeze pe şoferul suspectat că a comis accidentul. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani, care se află într-un imobil de pe raza comunei Moara. El a refuzat accesul poliţiştilor în locuinţă, la faţa locului intervenind un negociator.

„În urma abordării profesioniste s-a reuşit extragerea în condiţii de siguranţă a tânărului de 21 de ani, fără a fi necesară utilizarea forţei”, transmite Poliţia Suceava.

El a fost dus la audieri. Testul de alcoolemie a indicat 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testele pentru droguri au ieşit negative.

Acesta este cercetat penal pentru comiterea mai multor infracţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.