Secretarul de stat în MS Alexandru Rogobete afirmă, după vizita la ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, reabilitat şi cu fonduri europene că MS ”aplică tratamente şoc” şi sparge tiparele şi prejudecăţile care spun ”Nu se poate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Alexandru Rogobete s-a aflat la piteşti într-o vixită de monitorizare tehnică.

“Nu a fost doar o vizitǎ, a fost o zi în care am înţeles ca orice este posibil dacă faci din suflet, cu responsabilitate şi transparenţǎ”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Centrul ambulatoriu a fost reabilitat cu sprijinul CJ Argeş şi cu fonduri europene.

”Este un model de bună practică”, subliniază Rogobete. La fel şi extinderea şi modernizarea UPU şi a sectorului de spitalizare de zi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţǎ din Piteşti.

În curând va începe şi procedura pentru construcţia unui Centru de Radioterapie, tot cu fonduri din PNRR, anunţă el.

“Ministerul Sǎnǎtǎţii susţine autoritǎţile locale, care au vocaţia construcţiei unui sistem de sǎnǎtate corect pentru oameni. Am mai spus-o, suntem într-un moment de transformare a sistemului, chiar dacă mai sunt mulţi sceptici pe margine. Sunt zone unde transformările sunt deja izbitoare şi asta am văzut astăzi la centrul ambulatoriu din Spitalul de pediatrie. Aplicăm tratamente şoc, spargem tiparele şi prejudecăţile care ne spun ”Nu se poate””, a declarat Rogobete.

Anul trecut, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila semna 69 de contracte de finanţare de peste 800 de milioane de lei, pentru dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate din întreaga ţară.

”Dezvoltarea serviciilor medicale cât mai aproape de cetăţeni este o prioritate pentru mine. Prin PNRR am reuşit să suplimentăm lista beneficiarilor, de la 30 cat era indicatorul din program, la 69 de unităţi sanitare. Colaborarea strânsă cu autorităţile locale este cheia succesului pentru astfel de proiecte, în cazul nostru, pe lângă cele 686 de milioane de lei puşi la dispoziţie de Ministerului Sănătăţii, autorităţile locale au suplimentat bugetul, din fonduri proprii, cu încă 120 de milioane”, a anunţat ministrul la acel moment.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.