Ministra Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu a anunţat că, pentru a fi evitat aglomerările în secţiile de votare din străinătate, la alegerile europarlamentare, a solicitat „şefilor de misiuni în care se concentrează importante comunităţi de cetăţeni români, în care ne aşteptăm la un număr mai ridicat de alegători, să monitorizeze acest flux de alegători la secţii şi să îi redirecţioneze, dacă va fi cazul, către alte secţii de votare”. Ea a subliniat că pe site-ul MAE va exista şi o hartă interactivă care va indica în detaliu secţiile de votare şi unde se află acestea, pentru a putea sprijini cetăţenii români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Votarea şi desfăşurarea procesului de votare vor fi semnificativ ameliorate prin utilizarea tabletelor în secţii, în condiţiile în care listele electorale nu se vor mai completa pe hârtie. Am solicitat şefilor de misiuni în care se concentrează importante comunităţi de cetăţeni români, în care ne aşteptăm la un număr mai ridicat de alegători, să monitorizeze acest flux de alegători la secţii şi să îi redirecţioneze, dacă va fi cazul, către alte secţii de votare”, a afirmat Luminiţa Odobescu, întrebată până la ce oră vor putea fi efectiv să îşi exercite dreptul de vot românii din străinătate, într-o conferinţă de presă susţinută, luni la sediul MAE, împreună cu preşedintele AEP Toni Greblă.

Ea a mai spus că „Ministerul Afacerilor Externe nu are atribuţii legale de a monitoriza şi comunica prezenta la vot, dar ceea ce intenţionăm să facem este de a preveni crearea disproporţionată de aglomerări la unele secţii, în situaţia în care există şi secţii alternative organizate în apropiere”.

„Deci interesul nostru este de a sprijini comunităţile de români, în situaţia în care se prezintă în număr mai aglomerat şi de a evita unele posibile aglomerări la secţiile de votare, prin această redirecţionare către secţiile de votare mai apropiate”, a completat Odobescu.

Ministra Afacerilor Externe a reamintit că va există pe site-ul MAE şi o hartă interactivă „în care vom indica în detaliu secţiile de votare şi locaţia acestora pentru a putea sprijini cetăţenii români”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.